//Μεθοδευμένα η Καστοριά σε αυξημένη επιτήρηση; – Εκνευρισμός από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

Μεθοδευμένα η Καστοριά σε αυξημένη επιτήρηση; – Εκνευρισμός από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

Spread the love

Κανείς στην Καστοριά αλλά και σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί να ξεχάσει το τι πέρασε ο τόπος μας, από την αρχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με σκληρές καραντίνες και ακόμα με ολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8.00 το βράδυ εώς τις 8.00 το πρωί για σχεδόν 3 εβδομάδες και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να το ξαναζήσει, εφόσον κι όλας πειθάρχησε τότε σε σημείο θαυμασμού!

Και ενώ η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς στο σύνολο της, υπέδειξε παραδειγματική συμπεριφορά σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, βγαίνοντας νικήτρια από αυτήν την σκληρή δοκιμασία, έρχεται πάλι αντιμέτωπη με νέα περιοριστικά μέτρα, γεγονός που έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά Ολυμπία Τελιγιορίδου με τον υφυπουργό αρμόδιο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Η επίσημη ανακοίνωση, αν δεν υπάρξει κάμια ανατροπή, αναμένεται να γίνει σήμερα για νέα μέτρα στην περιοχή μας

Μάλιστα η χθεσινή ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ με την κατανομή των κρουσμάτων, δημιούργησε σύγχηση και εκνευρισμό στο σύνολο των κατοίκων της Καστοριάς, καθώς για την περιοχή δεν αναφέρθηκε ούτε ένα κρούσμα! Την ίδια ώρα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό (5 στο σύνολο) ανακοίνωναν ότι κλείνουν για λίγες μέρες, για προληπτικούς κυρίως λόγους, μετά τον εντοπισμό θετικών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, είτε στο προσωπικό τους, είτε σε άτομα που έχουν άμεση επαφή με άτομα του προσωπικού τους (οικογενειακό περιβάλλον). Και ενώ περιμέναμε στη χθεσινή ανακοίνωση να αναφέρονται για την ΠΕ Καστοριά ικανός αριθμός κρουσμάτων, εντούντοις το νούμερο αυτό ήταν μηδενικό!

Σε ότι αφορά τον δείκτη μεταδοτικότητας του ιού (Rt) στην Καστοριά, σύμφωνα με τον πίνακα κατάξης στην ΠΕ Καστοριάς, βρίσκεται στο 1.10 με όριο πάντα το 1 όταν στην Κοζάνη βρίσκεται στο 1,24 (έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα) και στα Γρεβενά στο 1.16 δηλαδή με χαμηλότερο πληθυσμό και με μεγαλύτερο δείκτη, αλλά εκεί δεν κρίνεται η ανάγκη να ενταχθεί η περιοχή στο επίπεδο 3 όπως και η Καστοριά που παρουσιάζει μικρότερο δείκτη με μεγαλύτερο αριθμό πληθυσμό!

Δεν είναι εύλογο να δημιουργούνται σειρά ερωτημάτων, για το πως ΕΟΔΥ και κυβέρνηση αποφάσισαν να εντάξουν την ΠΕ Καστοριάς στο επίπεδο 3 που σημαίνει και τη λήψη νέων μέτρων? Εφόσον όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η περιοχή βαδίζει σταθερά και υπεύθυνα! Η δικαιολογία ότι καθυστερούν τα δοθούν τα κρούσματα στα κεντρικά της Αθήνας, δείχνει τουλάχιστον αμετροέπεια απένταντι σε ένα κομμάτι λαού της χώρας αυτής που δοκιμάστηκε άσχημα και εκτός από το άγχος, οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό!

Δεν θα εκπλαγούμε αν στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ δούμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ακόμα και διψήφιος, γεγονός που θα φανερώνει μεθόδευση. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από που προέρχεται η μεθόδευση αυτή (δηλαδή συγκέντρωση κρουσμάτων πολλών ημερών σε μια) με μοναδικό σκοπό την επιβολή νέων μέτρων, κάτι που ως τώρα και με όλα τα γνωστά στοιχεία δείχνει πέρα για πέρα άδικο!

Περιμένουμε μια τίμια και ξεκάθαρη απάντηση για όλα τα ερωτήματα! Τίποτα μέχρι στιγμής δεν δικαιολογεί την απόφαση για ένταξη της Καστοριάς στο επίπεδο 3 όταν μάλιστα και αποδεδειγμένα, όπως παρουσιάσαμε και από τον diitkostipos.gr η Καστοριά παρουσίασε μείωση κρουσμάτων! Ποιος θα δώσει τις απαντήσεις; Οι της κυβέρνησης που καταστρώνουν τα σχέδια; ο ΕΟΔΥ; οι τοπικοί άρχοντες; Κάποιος πρέπει να μιλήσει ξεκάθαρα στο λαό της Καστοριάς και πρέπει να το κάνει ΤΩΡΑ!

ΥΓ: Το ότι οι «κάνουλες» ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους έχουν κλείσει για τα καλά… θα το αφήσουμε ασχολιάστο και στην κρίση του κόσμου….


Spread the love