//Μια άγνωστη ιστορία από την οικία Ζάχου – ΒΙΝΤΕΟ

Μια άγνωστη ιστορία από την οικία Ζάχου – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Αν όχι την πιο σημαντική, μια από τις σημαντικότερες θέσεις στην τοπική ιστορία του Άργους Ορεστικού, κατέχει η περίφημη νεοκλασική οικία της οικογένειας Ζάχου.

Άλλωστε όλη η οικογένεια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην περιοχή, τόσο ως γιατροί αλλά και ως πολιτικοί. Σήμερα στην ιστορική οικία, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης.

Η οικία της οικογένειας, εκτός από αρχιτεκτονικό αριστούργημα, τόσο για την περιοχή αλλά και γενικότερα στον Ελλαδικό χώρο, είναι συνδεδεμένη με θρύλους και ιστορίες, καθώς τα πρόσωπα της οικογένειας εκτός από την ιατρική τους ιδιότητα είχαν κατά καιρούς και την ιδιότητα των πολιτικών, με αποτέλεσμα είτε να έχουν φιλοξενηθεί σημαντικές προσωπικότητες ή να σμυβαίνουν και άλλα πράματα που παραμένουν άγνωστε μέχρι και σήμερα που λίγοι γνωρίζουν.

Μια άνγωστη ιστορία, που διαδραματίστηκε το 1932 διηγήθηκε σήμερα στον Περιφερειάρχη ο συνταξιούχος δάσκαλος και γείτονας της οικογένεια Ζάχου, κ. Θωμάς Τσάγγος, ο οποίος ανέφερε ότι η οικία οικοδομήθηκε το 1925 απο τεχνίτες του Βοΐου.

Διαβάστε ακόμα

Άργος Ορεστικό: Κινητικότητα για οικία Ζάχου – Επί τόπου Κασαπίδης και Κεπαπτσόγλου – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ακούστε την ιστορία από τον κ. Τσάγγο

 


Spread the love