//«Μήλα»: Η ελληνική ταινία με τον Άρη Σερβετάλη βαδίζει στο δρόμο των Όσκαρ – ΒΙΝΤΕΟ

«Μήλα»: Η ελληνική ταινία με τον Άρη Σερβετάλη βαδίζει στο δρόμο των Όσκαρ – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Με μεγάλη δυναμική βαδίζει η ταινία «Μήλα» του Χρίστου Νίκου, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, στο δρόμο προς τα φετινά Όσκαρ η τελετή απονομής των οποίων έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2021. Κι ενώ την Κυριακή η ταινία που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στην κορυφαία παγκόσμια κινηματογραφική διοργάνωση θα προβάλλεται δωρεάν στο διαδίκτυο έτσι ώστε να την παρακολουθήσουν οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας, οι κριτικές που λαμβάνει από το διεθνή τύπο είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Το περιοδικό The Hollywood Reporter συμπεριμβάνει τα «Μήλα» ανάμεσα στις τρεις καλύτερες ξενόγλωσσες ταινίες γράφοντας χαρακτηριστικά «Τα «Μήλα» είναι μία λεπτή σάτιρα για την τεχνολογία, για τα apple στις τσέπες μας που μας κλέβουν τη μνήμη και την προσωπική μας ταυτότητα. Ο ήρωας της ταινίας, όμως, ξυπνάει με αμνησία σε έναν αναλογικό κόσμο χωρίς ίντερνετ και κινητά για να καταγράψει σε μία παλιά Polaroid τις καινούργιες εμπειρίες του, που θα τον βοηθήσουν να συνθέσει μία νέα μνήμη».

Στο μεταξύ, στην κατάταξη του περιοδικού Variety η ταινία σημειώμει διακρή άνοδο έχοντας φθάσει, αυτή τη στιγμή, στην 16η θέση μεταξύ των 70 συνολικά ταινιών που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη καταγηγορία.

Ιδιαίτερη πολύτιμη, εξάλλου, είναι η έμπρακτη υποστήριξη της Κέιτ Μπλάνσετ η οποία προωθεί δυναμικά τα «Μήλα» ως executive producer. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός πιστεύει πολύ αυτή την ταινία και την υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις συστήνοντας τους συντελεστές της σε κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας.


Spread the love