//Μητροπολίτης Κοζάνης: Να κάνετε το εμβόλιο – Αφήστε τους φανατικούς κληρικούς & λαϊκούς – ΒΙΝΤΕΟ

Μητροπολίτης Κοζάνης: Να κάνετε το εμβόλιο – Αφήστε τους φανατικούς κληρικούς & λαϊκούς – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος στην θεία λειτουργία του Αγίου Βασιλείου από το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης από τον άμβωνα τόνισε ότι ο χρόνος δεν είναι Θεός, είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο.
»Όσο ο άνθρωπος θα πιστεύει ότι ο χρόνος και αυτός είναι τα πάντα, μην περιμένετε απαλλαγή από κάθε απειλή. Καθετί που συμβαίνει στον άνθρωπο, αρρώστιες, σεισμοί, λοιμοί είναι ανάλογα των έργων του.

Άλλαξε το κλίμα, γιατί το αλλάξαμε εμείς. Μολύνθηκαν, βρώμισαν οι θάλασσα, τα ποτάμια, γιατί τα βρώμισε ο βρωμισμένος στην ψυχή του άνθρωπος για λεφτά, για χρήμα. Δεν είναι του Θεού το κακό.

Ο άνθρωπος παραμορφώθηκε, όχι από ήθος και αξία, όχι από γραμματικές γνώσεις, αλλά από απαξίωση του ίδιου του εαυτού ως εικόνα του Θεού, από τις αξίες, τα ιδανικά. Ευχόμαστε να λυτρωθούμε από την πανδημία.

Πώς όμως θα μας απαλλάξει ο Θεός, αφού τα μυαλά μας είναι στα ρεβεγιόν, τις διασκεδάσεις, σε ό, τι έχει σχέση με αυτό που αυξάνει το κακό; Η διασκέδαση είναι επιτρεπτά αλλά όταν είναι με μέτρο και ανάλογα με την περίσταση.

Εμείς θέλουμε να είμαστε πάνω από τους επιστήμονες. Να κάνετε το εμβόλιο και αφήστε κάποιους φανατικούς κληρικούς και λαϊκούς, τους λεγόμενους ζηλωτές.

Ο Θεός είπε δια της σοφίας Σειράχ να ακούμε την επιστημονική κοινότητα. Αν δεν πιστεύει στο Θεό η επιστημονική κοινότητα είναι δικό της πρόβλημα, αλλά αυτά που μας λέει είναι σωστά. Αυτός ο χρόνος να είναι ειρηνικός».


Spread the love