//Νεότερα από τον Παναγιώτη Κώττα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο παλιό Κωσταράζι

Νεότερα από τον Παναγιώτη Κώττα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο παλιό Κωσταράζι

Spread the love

Ανάρτηση του Περιφερειακού Συμβούλου από την ΠΕ Καστοριάς, Παναγιώτη Κώττα, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο παλιό Κωσταράζι.

Διαβάστε όσα αναφέρει στην ανάρτηση του:

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η γνωμοδότηση για την αδειοδότηση ενός τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου 3.500 περίπου στρεμμάτων, με δυναμικότητα άνω των 120 mwatt, στην περιοχή του Κωσταραζίου Καστοριάς.

Ενδιαφερόμενος επενδυτής μεγάλη γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Απέναντι σε αυτήν την επένδυση στάθηκε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, οι κάτοικοι της περιοχής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά και η περιφερειακή αρχή, η οποία νιώθωντας την πίεση όλων, αλλά και βλέποντας όσα τόσο άκομψα και άγαρμπα διαδραματίζονται στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, αναγκάστηκε να φέρει το μείζον αυτό θέμα προς συζήτηση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Θέματα ιδιοκτησίας από το δήμο Άργους Ορεστικού, κατάληψη βοσκήσιμων εκτάσεων, επενδύσεις του δήμου στην περιοχή αλλά και η γειτνίαση του φωτοβολταϊκού πάρκου με τον ιστορικό οικισμό του παλιού Κωσταραζίου αλλά και του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού στους Αμπελόκηπους, η ανυπαρξία ανταποδοτικότητας του έργου στην τοπική κοινωνία και πολλά άλλα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Η ουσία όμως του θέματος, που δεν είναι μόνο αυτό, αλλά τα δεκάδες “επενδυτικά” σχέδια γύρω από της ΑΠΕ που πρόκειται να υλοποιηθούν στην περιοχή μας με αφορμή την απόφαση για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας μας, με άμεσα πληττόμενη την Περιφέρεια μας.

Η αλλαγή της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας καθώς και οι θέσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος δε δίστασε μιλώντας στη Γερμανία για τις μεγάλες “επενδυτικές ευκαιρίες” για γερμανικές επενδύσεις στην περιοχή μας, να αναφέρει πως οι κάτοικοι της θα πρέπει ψάξουν να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, απεμπολώντας στην ουσία την εθνική μας περιουσία με τον βίαιο και χωρίς εναλλακτικό σχέδιο αποκλεισμό του λιγνίτη.

Από τη συγκεκριμένη επένδυση αλλά και όλες όσες ακολουθούν, αποδεικνύουν πως ούτε οικολογική συνείδηση έχουν, αλλά ούτε και ενδιαφέρονται για την επιβίωση της περιοχής μας. Αποδεικνύουν δε περίτρανα πως ήρθαν να μοιράσουν στην κυριολεξία, καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, θα τα δεχτούμε;


Spread the love