//Ο Δημήτρης Σαββόπουλος για κρούσματα στην Αντιπεριφέρεια – Άδικο να κλείνουν μικρές επιχειρήσεις σε Lockdown

Ο Δημήτρης Σαββόπουλος για κρούσματα στην Αντιπεριφέρεια – Άδικο να κλείνουν μικρές επιχειρήσεις σε Lockdown

Spread the love

Συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημερώσης παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο θετικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που αφορά υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας.

Ο κ Σαββόπουλος δέχτηκε και ερωτήσεις που αφορούσαν το ενδεχόμενο να κηρυχθεί η ΠΕ Καστοριάς σε κατάσταση Lockdown στην περίπτωση που περάσει στο Επίπδο 4 του Υγειονομικού Χάρτη Ασφαλείας, όπως έγινε και με την ΠΕ Κοζάνης. Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, ξεκαθάρισε σε ότι αφορά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε υπαλλήλους ότι έχουν τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ερωτηθείς από τον ditikostipos.gr για το αν θα υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση για ενδεχόμενο lockdown στην περιοχή μας ή αν αυτό θα γίνει ξαφνικά όπως έγινε όταν η Καστοριά εντάχθεικε στο Επίπεδο 3 ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα ήταν καλό να υπάρχει μια ενημέρωση από πριν αν και αυτό αφορά τους ειδικούς που παίρνουν τις αποφάσεις στην Αθήνα, αφού δουν όλα τα δεδομένα της περιοχής. Επίσης για το αν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση περιοχής, όπως αυτή του δήμου Νεστορίου, που δεν παρουσιάζει κρούσματα ή αν θα αφορά στο σύνολο την ΠΕ Καστοριάς ανεξάρτητα από τον αριθμό κρουσμάτων ανά δήμο, απάντησε ότι προβλέπεται να γίνει εξαίρεση περιοχής εντός μιας περιφερειακής ενότητας αν κριθεί πως δεν έχει τα στοιχεία εκείνα που να δικαιολογούν την ένταξη της στο υψηλό επίπεδο κινδύνου.

Ο κ Σαββόπουλος ενώ εξήρε το έργο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, χαρακτήρισε ως καταστροφικό το ενδεχόμενο ενός lockdown για την ΠΕ Καστοριάς και κάλεσε τον κόσμο να τηρή τα μέτρα! Επίσης ερωτηθείς για τα rapid test απάντησε ότι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Ακόμα δήλωσε αντίθετος με το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων με δύο- τρεις υπαλλήλους και μικρό αριθμό πελατών που δεν δημιουργούν φαινόμενα συνωστισμού

Δείτε το βίντεο με όλη την συνέντευξη του κ. Σαββόπουλου


Spread the love