//Ο δήμος Δεσκάτης για το πρόβλημα με τα καυσόξυλα και το επίδομα θέρμανσης

Ο δήμος Δεσκάτης για το πρόβλημα με τα καυσόξυλα και το επίδομα θέρμανσης

Spread the love

Τελικά το ζήτημα που  δημιουργήθηκε με την καταβολή  του επιδόματος  θέρμανσης για την αγορά καυσόξυλων, όπου  σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, επιδοτούνταν όσοι προσκόμιζαν τιμολόγια αγοράς με ημερομηνία από 1 Οκτωβρίου 2020 και εξής, λύθηκε με νεότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία γίνονται δεκτά τα τιμολόγια αγοράς που εκδόθηκαν από 1 Ιουνίου 2020 και εξής.

Επίσης, τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν  στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και αφορούν λανθασμένους ταχυδρομικούς κώδικες και αυτά θα επιλύονται στο εξής από την ίδια την ΑΑΔΕ, όπου θα πρέπει να απευθύνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω ζητήματα που είχαν προκύψει, αναδείχθηκαν και τέθηκαν με την υπ. αριθμ. πρωτ. 8828/29-12-2020  επιστολή του δημάρχου του Δήμου Δεσκάτης,  Δημητρίου Κορδίλα, προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο  Σκυλακάκη, που κοινοποιήθηκε και προς τον βουλευτή Γρεβενών,  Ανδρέα Πάτση, και  πλέον   επιλύονται,  μετά και από τις καίριες παρεμβάσεις του βουλευτή Γρεβενών, προς τον οποίο εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας.

Προκειμένου να δικαιωθούν το επίδομα θέρμανσης όσοι αγόρασαν καυσόξυλα μπορούν να καταχωρούν αποδείξεις αγοράς που εκδόθηκαν από 1/6/2020 και εξής  και όχι από 1/10/2020 και εξής ,όπως ίσχυε ως τώρα.

Επίσης όσοι έχουν πρόβλημα με τον ταχυδρομικό κώδικα μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο εξής τηλέφωνο 213 162 1000 για τη διόρθωση του.


Spread the love