//Ο Καστορανιός Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λεβέντης ανακοινώθηκε ως συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου

Ο Καστορανιός Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λεβέντης ανακοινώθηκε ως συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου

Spread the love

Συνήλθε επί διήμερο, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Δ.Ι.Σ.:

– Καθόρισε τα των τιμητικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για την συμπλήρωση τριακονταετίας από της αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

– Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου, όρισε:

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Λεβέντη, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εισηγητή του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου παρά τη Ιερά Συνόδω. (Να σημειώσουμε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λεβέντης κατάγεται από την Καστοριά, είναι γιός του Πρωτοπρεσβύτερου Φώτιου Λεβέντη, Γενικού Αρχιερατικού της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς και Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού – Επίσης με την σημερινή ανακοίνωση προκύπτει ότι εισάγεται στην Ιερά Σύνοδο γεγονός που στο μέλλον μπορεί να βοηθήσει ώστε να λάβει και τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης, δηλαδή αυτόν του Αρχιερέα)

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο, Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Νεράντζη, Γραμματέα της Ει­δι­κής Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής Γυ­ναι­κεί­ων Θε­μά­των.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Α­κα­δη­μί­ας Εκ­κλη­σι­α­στι­κών Τε­χνών.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Καραμολέγκο, Ε­πι­με­λη­τή εκ­δό­σεως των «Δι­πτύ­χων της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος».

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

 

 

Εκ της Δι­αρ­κούς Ιε­ράς Συ­νό­δου


Spread the love