//Ο.Λ.Μ.Ε: Καταδίκη της απόλυσης του εκπαιδευτικού Β. Λιόση

Ο.Λ.Μ.Ε: Καταδίκη της απόλυσης του εκπαιδευτικού Β. Λιόση

Spread the love

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την απόλυση του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση, ο οποίος εργαζόταν επί 25 έτη ως μαθηματικός στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Οι ιδιοκτήτες του σχολείου απέλυσαν τον συνάδελφο κάνοντας χρήση του Ν. 4713/2020 (νόμου Κεραμέως), ο οποίος προκάλεσε απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και καταιγίδα απολύσεων αφού έδωσε τη δυνατότητα απόλυσης στους ιδιοκτήτες σχολείων χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο της διαδικασίας.

Ο νόμος με τον οποίο απολύθηκε ο συνάδελφος παρέχει εκτός των άλλων στους ιδιοκτήτες των σχολείων τη μείωση του εργασιακού κόστους μέσα από την «ανακύκλωση» νέων εκπαιδευτικών σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Ο συνάδελφος Β. Λιόσης, ήταν δραστήριος συνδικαλιστικά στον χώρο εργασίας του, υπερασπιζόταν τους συναδέλφους του και ήταν σταθερά προσανατολισμένος στο παιδαγωγικό του έργο με έγνοια για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Στα πλαίσια αυτό ανάλαβε εντός του σχολείου πρωτοβουλίες ανάδειξης και καταδίκης του φασισμούς και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής».

Η απόλυσή του είναι μια απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας.

Για ακόμα μια φορά το ασφυκτικό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο χρησιμοποιείται προκειμένου να αποτραπεί κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης απόψεων και κοινωνικής δράσης .

 

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας!

Κάνουμε υπόθεση δική μας τις συνθήκες ζωής και εργασίας!

 


Spread the love