//Οι Εκδηλώσεις του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άργους Ορεστικού – ΦΩΤΟ

Οι Εκδηλώσεις του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Άργους Ορεστικού – ΦΩΤΟ

Spread the love

Μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στο αρχοντικό Μπασάρα η εκδήλωση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άργους  Ορεστικού για τη διάκριση της μαθητικής ομάδας τοπικής ιστορίας στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής και Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Η ιστορία σου , είναι η ιστορία της πόλης σου».

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Μιχαηλίδου Ευδοξία, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, περιέγραψε την εμπειρία της στην τελετή απονομής των βραβείων στο Υπουργείο Παιδείας, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια της για την αδυναμία εκπροσώπησης του σχολείου από τους ίδιους τους μαθητές.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η εκπαιδευτικός κα. Νένου Μαρία, φιλόλογος του σχολείου και υπεύθυνη της μαθητικής ομάδας τοπικής ιστορίας. Αναφέρθηκε στα στάδια εμπλοκής των μαθητών για τη δημιουργία του ψηφιακού τους άλμπουμ με τον τίτλο «Τα μοτόρια της Παλιάς Καστοριάς». Βέβαια, δεν παρέλειψε και μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία των καστοριανών μοτοριών που αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παλιών Καστοριανών.

Ακολούθησε η συνυπεύθυνη εκπαιδευτικός της ομάδας και εργοθεραπεύτρια στο σχολείο, κα. Μιχαηλίδου Ειρήνη, η οποία είχε αναλάβει το επικοινωνιακό μέρος εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στον κ. Τσουρτσούλα, τον κ. Γούδα και τις οικογένειες Πέτρου και Ανδρέα Νανά για την πολύτιμη συμβολή τους και τη συγκατάθεση για χρήση του υλικού τους στη ψηφιακή δημιουργία των μαθητών.

Στο τέλος, έγινε μια συζήτηση ανάμεσα στις εκπαιδευτικούς και στο κοινό της εκδήλωσης στην οποία ακούστηκε μια ωραία πρόταση από τις εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ : αυτή της ίδρυσης ενός μουσείου στην περιοχή μας για την ανάδειξη της ναυπηγικής τέχνης της Καστοριάς. Μια πρόταση από το Ε.Ε.Ε.Κ Άργους Ορεστικού που θα μπορούσαν να λάβουν υπόψη τους οι τοπικές αρχές.

Ολοκληρώνοντας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όσους και όσες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τους, τους γονείς και κυρίως τους εκπροσώπους της Ι.Μ. Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς και την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κα. Δ. Κοζατζάνη.

Το Ε.Ε.Ε.Κ Άργους Ορεστικού συνεχίζει τις εκδηλώσεις του στο αρχοντικό Μπασάρα, τη Δευτέρα 19/12 και την Τρίτη 20/12 με την έκθεση «Το Πήλινο Εργόχειρο» κατά τις πρωινές ώρες 10:00-12:30 και κατά τις απογευματινές ώρες 17:30-19:00. Παράλληλα, το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου θα παρουσιάσουν «Θέατρο της τάβλας» με διασκευή του διηγήματος «Σταχτομαζώχτρα» του Αλ. Παπαδιαμάντη. Εκπαιδευτικοί που επιθυμούν  να επισκεφτούν το αρχοντικό Μπασάρα με την τάξη τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Μιχαηλίδου Ευδοξία και την κα. Νένου Μαρία στα τηλέφωνα 2467042168/43268.

 


Spread the love