//Ολ. Τελιγιορίδου: Οι αγρότες για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι αόρατοι (Συνέντευξη)

Ολ. Τελιγιορίδου: Οι αγρότες για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι αόρατοι (Συνέντευξη)

Spread the love

«Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από την κυβέρνηση, γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε το μέγεθος του προβλήματος, ούτε τον τρόπο εργασίας στις αγροτικές επιχειρήσεις» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» η αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Οι αγρότες για αυτή την κυβέρνηση είναι αόρατοι, ακόμη και για ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως του μεσογειακού κυκλώνα» σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «Ιανού», όπου εκεί υπήρξε μηδενική αναφορά στους αγρότες, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, μετά τις τεράστιες καταστροφές της αγροτικής παραγωγής σε πολλές περιοχές της χώρας. «Αυτό, που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μια πολιτική συγκεκριμένη, που εξυπηρετεί αυτούς, που θέλουν να εξυπηρετήσουν» ξεκαθάρισε.

Για την περιοδεία στις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία και την Φθιώτιδα από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι 10 ημέρες μετά, οι αγρότες βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση, με την πολιτεία να είναι απούσα.
«Μιλάμε για καταστροφές υποδομών, αγροτικών δρόμων, σοδειές 100% καταστρεμμένες (βαμβάκι, καλαμπόκι, τριφύλλι), στις κτηνοτροφικές μονάδες νεκρά ζώα και δεν είχαν πάει κλιμάκια του ΕΛΓΑ. Μετά από 10 ημέρες δεν είχε γίνει η υγειονομική ταφή των ζώων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία» και πρόσθεσε ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις και όχι δελτία τύπου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφορικά με τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας ελέω της πανδημίας, ανέφερε ότι από το πρώτο κύμα του κορονοϊού στη χώρας μας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει ενίσχυση στον αγροτικό κόσμο, διότι υπήρξε μείωση της ζήτησης των προϊόντων. «Μας έλεγε ο κ. Βορίδης ότι δεν θα προχωρήσει σε οριζόντια μέτρα, αλλά θα είναι στοχευμένα. Εξήγγειλε κάποια μέτρα, από τα οποία το μόνο, που έχει υλοποιηθεί είναι μια αποζημίωση για τους ανθοπαραγωγούς».

Ακόμη, τα χρήματα, που έχει υποσχεθεί στους κτηνοτρόφους από τον Μάιο με 4 ευρώ ανά ζώο, τα μείωσε στα 3,8 ευρώ- σε ζώα άνω του ενός έτους- και εδώ και 6 μήνες ακόμα τα περιμένουν, «μας έλεγε ότι θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες και φτάσαμε στον Οκτώβριο. Από την άλλη έχει τελειώσει ο τρύγος και ακόμα μελετά ο κ. Βορίδης το τι γίνεται με τις τιμές. Έχουμε καταθέσει και για αυτό ερώτηση, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με την ελιά. Ακούμε μόνο υποσχέσεις και στην πράξη δεν έχουμε δει τίποτε. Είπαν θα τα επισπεύσουν μέχρι τα Χριστούγεννα. Πόσο όμως μπορεί να περιμένουν οι άνθρωποι αυτοί, που από τον Μάρτιο αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλα προβλήματα;» διερωτήθηκε.


Spread the love