//Ολ. Τελιγιορίδου: Στο έλεος των κερδοσκόπων η αγροτική παραγωγή της χώρας

Ολ. Τελιγιορίδου: Στο έλεος των κερδοσκόπων η αγροτική παραγωγή της χώρας

Spread the love

Ερώτηση κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου με τη συνυπογραφή 44 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με θέμα: «Η ενυπόθηκη παραγωγική γη εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών παραδίδεται στο έλεος των funds και μαζί και η αγροτική οικονομία της Χώρας», στην οποία τονίζεται πως:

 

  • Άμεσος είναι ο κίνδυνος να περιέλθουν τα δάνεια των αγροτών σε κερδοσκοπικά κεφάλαια. Εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί θα αντιμετωπίσουν μια άγνωστη πραγματικότητα αναφορικά με τις πρακτικές είσπραξης των κόκκινων αγροτικών δανείων που είχαν λάβει από την πρώην Αγροτική Τράπεζα και τα οποία είχαν περάσει στην διαχείριση της «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση».

 

  • Η «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση» βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης του χαρτοφυλακίου “Αριάδνη” από funds και εταιρείες διαχείρισης δανείων.

 

  • Η μεταβίβαση των αγροτικών δανείων θα δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στους αγρότες δανειολήπτες, ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ενώ θα υπάρξουν άμεσες συνέπειες στην αγροτική οικονομία και παραγωγή της χώρας.

 

Ζητείται από τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσει για ποιους λόγους δεν εντάχθηκαν τα δάνεια σε ένα ευνοϊκό πλαίσιο εξαίρεσης από το προς πώληση χαρτοφυλάκιο. Επίσης, υπογραμμίζεται η ανάγκη να θεσπιστεί από την κυβέρνηση, ειδικό πλαίσιο ρύθμισης/διευθέτησης της οφειλής των αγροτικών δανείων, προστατεύοντας την ενυπόθηκη αγροτική γη.

 

Βρείτε την ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ΕΔΩ

Spread the love