//Ολ. Τελιγιορίδου: Το Master Plan που έχει εκτός Καστοριά και Γρεβενά έγινε με την έγκριση του κ. Κασαπίδη

Ολ. Τελιγιορίδου: Το Master Plan που έχει εκτός Καστοριά και Γρεβενά έγινε με την έγκριση του κ. Κασαπίδη

Spread the love

Οι πολιτικοί κρίνονται από τα έργα και όχι από τα λόγια.

Και επειδή η παραπληροφόρηση και το παραμύθια πρέπει να τελειώνουν, σχετικά με την ένταξη ή όχι της Καστοριάς και των Γρεβενών στο master plan για την «Δίκαιη Μετάβαση στην Δυτική Μακεδονία» .

Ο κ. Κασαπίδης είναι μέλος της Συντονιστικής επιτροπής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης  που ετοίμασε το Master Plan , το οποίο αφήνει εκτός την Καστοριά και τα Γρεβενά. Μάλιστα στην συνεδρίαση της επιτροπής στις 23/11/2020 με την ψήφο του ενέκρινε το σχέδιο και εξουσιοδότησε τον κ. Μουσουρούλη να το παρουσιάσει προς έγκριση στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Άρα ο κ. Κασαπίδης συμμετείχε στην διαμόρφωση του Master Plan, ήξερε το περιεχόμενο του και γνώριζε για την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Στις δέκα συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής που συμμετείχε ο κ. Κασαπίδης , σύμφωνα με τα πρακτικά, τα οποία είναι δημόσια στην ιστοσελίδα του ΣΔΑΜ, ούτε μία φορά δεν αναφέρθηκε στην ένταξη της Καστοριάς και των Γρεβενών στο σχέδιο δίκαιης μετάβασης. Σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων, σε όλες τις συνεδριάσεις πήρε τον λόγο αλλά ποτέ δεν αναφέρθηκε στην Καστοριά και τα Γρεβενά.

Αξιοσημείωτο είναι πως όταν συμφώνησε με το Master Plan το οποίο σε πολλές συνεδριάσεις της επιτροπής χαρακτήρισε εξαιρετικό, γνώριζε πως το σχέδιο είχε εκτός την Καστοριά και τα Γρεβενά.

Επίσης όταν παρουσιάστηκε στην επιτροπή, στην 2η συνεδρίαση 30  Απριλίου 2020 από τον κ. Μουσουρούλη, το επικείμενο πρόγραμμα αγροτών που δεν συμπεριλαμβάνει τους αγρότες της Καστοριάς και των Γρεβενών η μόνη παρατήρηση του κ. Κασαπίδη δεν ήταν να ενταχτεί όλη η περιφέρεια αλλά το ηλικιακό κριτήριο για τους αγρότες της Κοζάνης και της Φλώρινας να είναι στα 45 έτη εάν αυτό επιτρέπεται από το ΠΑΑ.

Ο κ. Κασαπίδης συμμετείχε, διαμόρφωσε και ενέκρινε το Σχέδιο που αφήνει έξω Καστοριά και Γρεβενά. Γνώριζε επίσης ότι το σχέδιο είχε εγκριθεί από την κυβερνητική επιτροπή. Και αφού έγιναν όλα αυτά κάλεσε το περιφερειακό Συμβούλιο για προσχηματικό διάλογο και προτάσεις.

Ζητώ έστω και την ύστατη στιγμή από το Υπουργικό Συμβούλιο την αναθεώρηση του Master Plan και την ένταξη των Π.Ε. Καστοριάς και Γρεβενών στο Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης. Ο αποκλεισμός αυτών των δύο περιφερειακών ενοτήτων εκτός από άδικος θα είναι και καταδικαστικός για το μέλλον τους. Δεν υπάρχει καμιά σοβαρή δικαιολογία για τον αποκλεισμό τους και οι όποιες υποσχέσεις για δήθεν μέτρα αργότερα μέσω ΕΣΠΑ και ΠΕΠ θα είναι απλά καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

 

Υ.Γ. Έχω ρωτήσει επανειλημμένα (3 φορές) και με δημόσια επιστολή αλλά και στο περιφερειακό Συμβούλιο τον κ. Κασαπίδη και δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Θα τον ρωτήσω λοιπόν για 4η φορά:

Το Διαμετακομιστικό Κέντρο με την ανάπτυξη του αεροδρομίου και την έλευση της σιδηροδρομικής γραμμής που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , που θα δώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Καστοριά, το έχει υποσχεθεί σε άλλη περιοχή; Ο κόσμος της Καστοριάς δικαιούται μια απάντηση.

Και επειδή τα γραπτά μένουν μπορείτε εδώ να δείτε τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων του ΣΔΑΜ.

https://www.sdam.gr/el/node/186

https://www.sdam.gr/el/node/188

https://www.sdam.gr/el/node/189

https://www.sdam.gr/el/node/190

https://www.sdam.gr/el/node/191

https://www.sdam.gr/el/node/192

https://www.sdam.gr/el/node/206

https://www.sdam.gr/el/node/231

https://www.sdam.gr/el/node/237


Spread the love