//Ομαλή η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών στη Δ. Μακεδονία – 2.132 από ΓΕΛ και 835 από ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι

Ομαλή η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών στη Δ. Μακεδονία – 2.132 από ΓΕΛ και 835 από ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι

Spread the love

Ομαλά κύλησε  σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τους εξεταζόμενων των Γενικών Λυκείων, που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς ως βατά, οι μαθητές δεν φάνηκε να αντιμετωπίσουν κάπου ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ ειδικά στη Δ. Μακεδονία, σε επικοινωνία που είχαμε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Θεόδωρο Μαρδίρη (σ.σ. ο οποίος βρέθηκε σε εξεταστικά κέντρα της Φλώρινας), όλα κύλησαν ομαλά και δεν σημειώθηκαν πουθενά προβλήματα.

Τα θέματα παρουσιάστηκαν χωρίς καθυστερήσεις στους μαθητές, όλοι οι εξεταστές ήταν στις θέσεις τους, ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα, λόγω και του κορωνοϊού, με χρήση μασκών για τους εξεταστές και αντισηπτικά να υπάρχουν σε κάθε εξεταστικό κέντρο για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Να σημειωθεί πως στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχθηκαν στη Δυτική Μακεδονία 2.132 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και 835 από τα ΕΠΑΛ. Σε όλη την περιφέρεια λειτουργούν 15 εξεταστικά κέντρα, καθώς και δύο επιπλέον για φυσικώς αδυνατούντες μαθητές (για προφορική εξέταση).

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάθεση των μαθητών υπάρχουν γραμμές για τηλεφωνική υποστήριξη μαθητών και γονέων, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τρίτη με τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων

Πηγή: e-ptolemeos.gr

 


Spread the love