//Οργή Χαρδαλιά για τους «υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας» – Τι είπε για νέο lockdown

Οργή Χαρδαλιά για τους «υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας» – Τι είπε για νέο lockdown

Spread the love

Με οργή αντέδρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown.

«Είναι ένα θέμα για το οποίο με ρωτάτε συνέχεια» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να επιμείνουμε στα μέτρα που ήδη εφαρμόζουμε ενώ αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων στην Αττική ανέφερε ότι ο μέσος όρος παραμένει σταθερός. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι αν και κάποιοι δήμοι πιέζονται στην Αθήνα, μια σειρά μέτρων που πάρθηκαν στην πρωτεύουσα δείχνουν ότι το ποσοστό των νέων κρουσμάτων κρατιέται σταθερό και υποχωρεί.

«Τα μέσα αυτοπροστασίας είναι το μόνο μέσο που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος χτύπησε το καμπανάκι στους πολίτες αναφέροντας ότι «βλέπετε σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κρούσματα σε πολιτικούς και προέδρους», κάνοντας έμμεση αναφορά στον Πρόεδρο Τραμπ.

«Εάν τηρήσουμε τα μέτρα δεν χρειάζεται κανένα lockdown» είπε με έμφαση ο Νίκος Χαρδαλιάς και αμέσως μετά εμφανίστηκε οργισμένος με κάποιους που ενδεχομένως θέλουν να υπονομεύσουν όπως είπε την συλλογική προσπάθεια. «Αν κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια, τότε προφανώς θα πάμε σε lockdown αλλά είμαστε ακόμη μακριά από ένα lockdown» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα που έχουμε» πρόσθεσε ο Υφυπουργός.

«Διότι πίσω από κάθε lockdown υπάρχουν οικογένειες. Υπάρχουν άνθρωποι. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τον οικογενειακό προγραμματισμό του καθενός. Υπάρχουν ζητήματα επιβίωσης. Ας παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι, νηφάλιοι, πρακτικοί. Ας παραμείνουμε όλοι σε μία στρατηγική την οποία από την πρώτη στιγμή έχουμε προσπαθήσει να εφαρμόσουμε. Κι αυτή είναι μία: Να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Έτσι και το κάνουμε όλοι, θα μπορέσουμε στις επόμενες μέρες να κερδίσουμε αυτή τη μάχη στον μεγάλο πόλεμο με τον ιό» συμπλήρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Χρειάζεται επαγρύπνηση – Παράταση στα μέτρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός και πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων. Κατά μέσο όρο στην Ελλάδα καταγράφονται 314 κρούσματα ημερησίως, η μέση ηλικία είναι τα 39 έτη, ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις διασωληνώσεις, άρα αυτή η κατάσταση απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση. 10.617 τεστ γίνονται ανά εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός. Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται» πρόσθεσε.

Έκκληση στους κατοίκους της Πέλλας

Έκκληση στους κατοίκους της Πέλλας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ειδικά τις επόμενες ημέρες και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ενημερώνοντας για τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, στην Πέλλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως ανεστάλη η λειτουργία της επιχείρησης.

Έντονο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται και στην Κύθνο, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η οποία από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Ειδικότερα, ανέφερε ότι απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24:00 έως τις 05:00, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωσης, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι από 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και τέλος είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους σε όλο το νησί.

Τα μέσα αυτοπροστασίας είναι το μόνο μέσο που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, διαμήνυσε ο υφυπουργός.


Spread the love