//Παγκόσμιο σοκ από τον θάνατο του Μαραντόνα – Η μεγάλη φάση με το «χέρι του Θεού» – ΒΙΝΤΕΟ

Παγκόσμιο σοκ από τον θάνατο του Μαραντόνα – Η μεγάλη φάση με το «χέρι του Θεού» – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Η είδηση του θανάτου του θρύλου του αργεντίνικου ποδοσφαίρου προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο

Την είδηση του θανάτου του Μαραντόνα, μετέδωσαν η clarin και η Ole, δύο από τις πιο έγκυρες εφημερίδες της Αργεντινής, με το ρεπορτάζ ν’ αναφέρει πως αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε και από τον δικηγόρο της οικογένειας.

Η θρυλική φάση στο Μουντιάλ του 1986 με το «χέρι του Θεού»

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα για το ιστορικό του γκολ κόντρα στην Αγγλία το 1986 στο Μεξικό, που χαρακτηρίστηκε ως «χέρι του Θεού» καθώς το σημείωσε με το χέρια, αλλά καταλογίστηκε κανονικά. Ο «Ντιεγκίτο» αποκάλυψε τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά τους πανηγυρισμούς του γκολ.

«Είχα μια ιδέα. Να βάλω το χέρι μου στο κεφάλι μου. Όταν προσγειώθηκα, είδα την μπάλα στα δίχτυα και φώναζα “γκολ, γκολ”. Ο Σέρχιο Μπατίστα ήρθε τρέχοντας πάνω μου και μου είπε: “Όντως το έβαλες με το χέρι σου;”. Τότε, του είπα: “Σκάσε, παλιομ… και απλά αγκάλιασέ με”.

Ήρθε και ο Βαλντάνο και μου λέει: “Μην μου πεις ότι αυτό ήταν το χέρι σου”. Και του απάντησα το ίδιο πράγμα: “Θα σου πω αργότερα, Βαλντάνο. Σταμάτα να μου σκοτίζεις τα αρχ…”.», ανέφερε ο θρύλος του ποδοσφαίρου που ακόμα και τώρα θεωρείται ένας από τους καλύτερους της ιστορίας του αθλήματος.

Εκείνο το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία τόσο για το «χέρι του Θεού» όσο και για το τέρμα που ακολούθησε με τον Αργεντινό να… περνά όλη την εθνική Αγγλίας για να σκοράρει.


Spread the love