//ΠΑΟΚ: «Έπεσαν κεφάλια» για την γκάφα με τα ληγμένα δελτία και τον κίνδυνο απώλειας βαθμών

ΠΑΟΚ: «Έπεσαν κεφάλια» για την γκάφα με τα ληγμένα δελτία και τον κίνδυνο απώλειας βαθμών

Spread the love

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η ΑΕΚ θα υποβάλει ένσταση – Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ

Τουλάχιστον δύο παραιτήσεις έφερε στον ΠΑΟΚ η γκάφα με τα ληγμένα υγειονομικά δελτία 12 ποδοσφαιριστών που δίνει το δικαίωμα στην ΑΕΚ να υποβάλει ένσταση για τον αγώνα της Τετάρτης, εξέλιξη που μπορεί να φέρει και απώλειες βαθμών για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Σύμφωνα με το voria.gr, o εξοργισμένος Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή να απομακρυνθεί άμεσα ο γιατρός της ομάδας.

Ο Ευθύμιος Παπασούλης, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο ιατρικό τμήμα ως επικεφαλής τον προκάτοχό του, Μανώλη Παπακώστα, ανέλαβε την ευθύνη θέτοντας την παραίτησή του στη διάθεση της ομάδας, η οποία και έγινε δεκτή.

Η παραίτηση του Ευθύμη Παπασούλη δεν ήταν όμως η μοναδική, καθώς τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ, Δημήτρης Σαραϊδάρης, ως διοικητικός υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος.

Τη γκάφα διαπίστωσε ο τέταρτος διαιτητής της αναμέτρησης της Τετάρτης, ο οποίος και έγραψε σχετικά στο φύλλο αγώνα.

Η ΑΕΚ έχει δικαιώμα να υποβάλει ένσταση εντός 48 ωρών ενώ αντίθετα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι ομάδες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ στις προηγούμενες αγωνιστικές έχοντας το ίδιο πρόβλημα, δεν μπορούν να υποβάλουν ένσταση γιατί έχει παρέλθει η 48ωρη προθεσμία που προβλέπει ο ΚΑΠ.

Τα συγκεκριμένα δελτία έπρεπε να ανανεωθούν μετά τις 30/6 κάτι που δεν έγινε από την πλευρά των «ασπρόμαυρων».

Οι ποινές

Στην περίπτωση που τελικά η ΑΕΚ υποβάλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, θεωρείται δεδομένο ότι θα δικαιωθεί από τη στιγμή μάλιστα που και ο ΠΑΟΚ έχει παραδεχθεί το λάθος του και σε αυτή την περίπτωση παίρνει κανονικά τους 3 βαθμούς από το ματς του ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ που αναφέρεται στην περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, στην παράγραφο 6 τονίζεται ότι εκτός από την απώλεια του αγώνα, αφαιρούνται επίσης 3 βαθμοί από την κατηγορούμενη ΠΑΕ (τον ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση) και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται, μάλιστα, στο άρθρο 18, τιμωρία (ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων έως και 3 μήνες) προβλέπεται και για τον διαιτητή, αφού θα έπρεπε να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς θεωρημένη κάρτα υγείας, ωστόσο από τη στιγμή που την αναμέτρηση «σφύριξε» ξένος διαιτητής, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υποστεί κάποια κύρωση.


Spread the love