//Παράταση μιας εβδομάδας στο lockdown – Παραμένουν sms και νυχτερινή απαγόρευση – Πότε ανοίγουν πρακτορεία ΟΠΑΠ

Παράταση μιας εβδομάδας στο lockdown – Παραμένουν sms και νυχτερινή απαγόρευση – Πότε ανοίγουν πρακτορεία ΟΠΑΠ

Spread the love

Ουδεμία χαλάρωση αναφέρθηκε για τα χιονοδρομικά και τις μετακινήσεις εκτός νομού και όπως ενημέρωσε ο κύριος Χαρδαλιάς, παραμένουν η απαγόρευση στη μετακίνηση εκτός νομού αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα SMS στο 13033 μένουν ως έχει και έτσι η χώρα μένει σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου.

Οι μάσκες μένουν, τα sms μένουν, οι απαγορεύσεις μένουν. Έτσι όσοι προγραμμάτιζαν να μεταφερθούν εκτός νομού την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να το αναβάλουν τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου.

Έτσι και μετακινούμαστε ακόμη μόνο με τα γνωστά SMS, αν και επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια από τις 5.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ. Εκτός αν πρόκειται για λόγους υγείας η εργασίας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων στα ταξί. Συγκεκριμένα επιτρέπονται 2 επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού.

Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET).

Επιτρέπεται, επίσης, σε ήδη ελλιμενιζόμενα σε ελληνικά λιμάνια κρουαζιερόπλοια να μετακινηθούν σε ναυπηγεία αποκλειστικά της ηπειρωτικής Ελλάδας για εργασίες επισκευών και συντήρησης.

Επίσης, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι στις επιβαρυμένες περιοχές στις οποίες ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης.

Επίσης, από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.


Spread the love