//Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για τις Κυριακές: Δεν λείπει ο χρόνος, αλλά τα χρήματα

Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για τις Κυριακές: Δεν λείπει ο χρόνος, αλλά τα χρήματα

Spread the love

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων στη λειτουργία της αγοράς και το άνοιγμα καταστημάτων, υπό προϋποθέσεις, τις Κυριακές, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά την ακρόαση φορέων στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Παρεμβαίνοντας στη ζήτηση που αναπτύχθηκε για τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι τα μεγάλα πολυκαταστήματα λειτουργούν εις βάρος των πολύ μικρών, ακριβώς γιατί ευνοούνται όταν αυτά ανοίγουν τις Κυριακές».

Υπογράμμισε ακόμη τον κίνδυνο που υπάρχει, με αφορμή τη διάταξη για το άνοιγμα καταστημάτων σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων, τα μεγάλα πολυκαταστήματα να προσβάλλουν την απόφαση στα δικαστήρια και να κερδίσουν την υπόθεση.

Ο κόσμος, τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Ε.Α, «δεν έχει ανάγκη χρόνου, έχει ανάγκη χρημάτων».

Σε ό,τι αφορά τις υπαίθριες αγορές σημείωσε ότι είναι άλλο οι λαϊκές για να πωλούνται αγροτικά προϊόντα ή ιχθυοκαλλιέργειας και άλλο οι πάγκοι που πουλούν προϊόντα των εμπορικών καταστημάτων και μάλιστα όταν εκείνα είναι κλειστά.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι η διάταξη που προβλέπει «τη δυνατότητα να λειτουργούν καταστήματα την Κυριακή αφορά μόνο σε δήμους, σε κοινότητες, σε ενότητες έως 5.000 κατοίκων και αυτό δεν επηρεάζει τα κυριακάτικα παζάρια». Εξήγησε πως «είναι προφανές ότι κυριακάτικο παζάρι σε περιοχή έως 5.000 κατοίκων δεν υφίσταται» καθώς όπως είπε «τα παζάρια οργανώνονται σε περιοχές με μεγαλύτερο πληθυσμό, συνεπώς εκεί που οργανώνεται αυτού του είδους το υπαίθριο εμπόριο δεν θα υπάρχουν ανοικτά καταστήματα την Κυριακή που θα ήταν πράγματι κώλυμα.

Δείτε την τοποθέτηση στο βίντεο που ακολουθεί:


Spread the love