//Πάσχα 2021: Λαμπροφόρα η Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό του Άργους Ορεστικού – ΒΙΝΤΕΟ

Πάσχα 2021: Λαμπροφόρα η Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό του Άργους Ορεστικού – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

«Ἰδοὺ σκοτία καὶ πρωΐ, καὶ τί πρὸς τὸ μνημεῖον Μαρία ἕστηκας, πολὺ σκότος ἔχουσα ταῖς φρεσίν; ὑφ’ οὗ ποῦ τέθειται ζητεῖς ὁ Ἰησοῦς…» έψαλαν οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες, εντός του Ιερού Βήματος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, με τα φώτα να σβήνουν, για να ακολουθήσει το «Δεύτε λάβετε Φως…»

Αμέσως μετά στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όλα τα υγειονομικά μέτρα η Τελετή της Αναστάσεως του Θεανθρώπου Χριστού.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ οι καμπάνες της Αγίας Παρασκευής ήχησαν πανηγυρικά στο άκουσμα του «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» ενώ εκατοντάδες πιστών, που τηρώντας τα μέτρα, κατέκλυσαν όλους τους εξωτερικούς χώρους της Αγίας Παρασκευής, για να ζήσουν πανηγυρικά την Ανάσταση που στερήθηκαν πέρυσι.

Σε όλη την ακολουθία παρέστη ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου με την οικογένεια του, ο οποίος αντάλλαξε ευχές.

Στο τέλος της Πανηγυρικής Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, διανεμήθηκαν σε όλους ως ευλογία, κόκκινο αυγό, τσουρέκι και κασέρι, μέσα σε φανερά χαρμόσυνο κλίμα!

Χριστός Ανέστη!


Spread the love