//Πίστα Formula 1 στη Μαγνησία; – ΒΙΝΤΕΟ

Πίστα Formula 1 στη Μαγνησία; – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Το φιλόδοξο πλάνο του που αφορά στην κατασκευή μίας πίστας στην περιοχή της Μαγνησίας, αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Ως λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά του μαγικού κόσμου της Formula 1, έχει αναθερμάνει μία συζήτηση που η αλήθεια είναι πως κρατάει πάνω από πενήντα χρόνια.

Σε αυτή την περίοδο οι φίλοι του σπορ έχουν ονειρευτεί Grand Prix στον Ορχομενό, τη Χαλανδρίτσα, το Ελληνικό, τη Δραπετσώνα κι άλλες περιοχές της Ελλάδας. Κάποιες από αυτές τις προτάσεις ήταν αξιόπιστες και σοβαρές, κάποιες όχι. Στην προκειμένη περίπτωση, προφανώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κριθεί το πλάνο. Ας δούμε όμως τα δεδομένα.

Ο κύριος Αγοραστός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμαρχο Αλμυρού, Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, για την προετοιμασία ενός φακέλου που θα αφορά το όλο εγχείρημα. Παράλληλα, υπάρχει ήδη ένα τοπογραφικό μίας έκτασης χιλίων στρεμμάτων, όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί η πίστα. Αυτή βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Kostas-Agorastos-a1000x600

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι επίσης σε διαρκή επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη και ειδικά με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Σε αυτά προσθέστε και τη δεδομένη πρόθεση της ηγεσίας της χώρας να αξιοποιήσει το μηχανοκίνητο αθλητισμό ως μέσο προβολής της στον κόσμο και ίσως να υπάρχει η μαγιά για να προχωρήσει το εγχείρημα.

Βέβαια πρέπει να τονίσουμε πως το κόστος μίας κατασκευής προδιαγραφών Formula 1 ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ ενώ κι η ύπαρξή της, δεν συνεπάγεται φιλοξενία αγώνα. Αυτό ομολογουμένως είναι ακόμα κάτι που φαντάζει όνειρο απατηλό.

Γιατί όχι όμως, να κατασκευαστεί επιτέλους μία άρτια και υπέρ-σύγχρονη πίστα, που να μπορεί να φιλοξενεί αγωνιστικές δραστηριότητες διάφορων κατηγοριών, βάζοντας βήμα-βήμα την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος της σύστασης της επιτροπής διεκδίκησης διεθνών motorsport events.

Δείτε περισσότερα στη συνέντευξη του Κου Αγοραστού στο TRT πατώντας play στο video που ακολουθεί…

newsauto.gr


Spread the love