//Ποδοσφαιρικό πείραμα στην Ολλανδία: Χιλιάδες οπαδοί, αγκαλιά και πίνοντας μπύρα – ΒΙΝΤΕΟ

Ποδοσφαιρικό πείραμα στην Ολλανδία: Χιλιάδες οπαδοί, αγκαλιά και πίνοντας μπύρα – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Στην Ολλανδία επέτρεψαν οπαδούς σε παιχνίδι της εθνικής του ομάδας στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο μετάδοσης του κορονοϊού μέσω του αέρα.

Ειδικότερα, το Σάββατo 27 Μαρτίου, στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα παρατηρήσαμε ένα θέαμα που μας ξένισε. Οπαδούς στις κερκίδες κατά την αναμέτρηση της εθνικής Ολλανδίας με τη Λετονία.

Τον τελευταίο χρόνο πρόκειται για ένα ασυνήθιστο θέαμα, καθώς λόγω της πανδημίας η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων σε όλο τον κόσμο γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, στην Ολλανδία όχι μόνο επιτράπηκε η είσοδος 5 χιλιάδων θεατών αλλά τους δόθηκε εντολή να ζητωκραυγάζουν συνθήματα για τους «οράνιε», να πίνουν μπύρες, να συνωστίζονται και να φέρονται, όπως θα το έκαναν τις εποχές της κανονικότητας.

Όχι, οι Ολλανδοί δεν τρελάθηκαν. Στην πραγματικότητα, το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αϊντχόφεν μαζί με το Field Lab πραγματοποίησε μία έρευνα η οποία έχει ως στόχο να δείξει πόσο εύκολα ή όχι μεταδίδεται ο κορονοϊός μέσω του αέρα και ποιες καιρικές συνθήκες βοηθούν την μετάδοση.

Ας σημειωθεί, ότι αυτό το πείραμα πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που ο ημερήσιος 7ημερος μ.ο κρουσμάτων στην Ολλανδία ξεπερνάει τα 7 χιλιάδες κρούσματα.


Spread the love