//Πώς οι «Lemon Skates» έκαναν την Καστοριά πόλο έλξης αθλητών από όλη την Ελλάδα

Πώς οι «Lemon Skates» έκαναν την Καστοριά πόλο έλξης αθλητών από όλη την Ελλάδα

Spread the love

Πριν από μερικούς μήνες, βρέθηκα στην Καστοριά, στην προετοιμασία της έκθεσης του street artist Πάνου Ζήζου. Μιλώντας με τον Πάνο για την πόλη και την εξέλιξή της, μου συστήνει τρία παιδιά από την ομάδα των Lemon Skates.

Είναι δραστήριοι και παίρνουν σημαντικές πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν το κοινωνικό αποτύπωμα της κίνησής τους, η οποία εκτός των άλλων, έρχεται να ενώσει όλους τους λάτρεις των extreme sports και της street κουλτούρας στην περιοχή. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, αποκαλύπτεται πώς το εγχείρημα εξελίχθηκε σε μια δυναμική κοινότητα που προωθεί την ελευθερία της έκφρασης, την κοινωνικοποίηση και την αλληλεγγύη μέσω αθλημάτων, όπως το skateboarding, το BMX και το parkour.

Θα συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, αρχικά, από την τοπική κοινωνία αλλά και πώς κατάφεραν τελικά να κερδίσουν μεγάλη αποδοχή με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Σήμερα, το Lemon Skates έχει γίνει πόλος έλξης για νέους αθλητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Στα επόμενα σχέδιά τους, περιλαμβάνονται εκδηλώσεις αλλά και μεγάλες διοργανώσεις, όπως το επερχόμενο 3ο Skateday. Με συνεργασίες σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η κοινότητα ονειρεύεται να αναδείξει την Καστοριά ως έναν μοναδικό, εναλλακτικό προορισμό για extreme sports και street culture. Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Νατσούλη, «ψυχή» του εγχειρήματος, στην προσπάθειά μας, να αποκρυσταλλώσουμε τις μέχρι τώρα, αλλά και τις επόμενες κινήσεις τους.

–Τι είναι το Lemon Skates, πώς και πότε ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα;
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021. Η πρωτοβουλία ήρθε μέσα από την skate σκηνή της Καστοριάς, με κεντρική ιδέα την ενότητα όλων των extreme αθλητών και αθλητριών της ευρύτερης περιοχής και την ανάδειξη της street κουλτούρας της πόλης, όχι μόνο μέσω των αθλημάτων, αλλά και μέσω της τέχνης. Όσο για το «τι είναι το Λέμον», ειλικρινά δυσκολεύομαι να απαντήσω, ωστόσο θα δανειστώ τα λόγια της Μαρίας Παπαλαμπροπούλου, υποψήφιας δρ. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από την τοποθέτησή της σε μια εκδήλωση που είχαμε πραγματοποιήσει τον περασμένο Οκτώβρη.

«Η κοινότητα της Λέμον είναι ένας «ωκεανός» που δεν έχει ιεράρχηση, που μπορεί να κατανοήσει τη διαφορετικότητα, την ανάγκη της κοινωνικοποίησης, την ελευθερία της έκφρασης και την έννοια του ανθρώπου και της αλληλεγγύης». Αυτά είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, η αγαπημένη μας Μαρία και η….διαβάστε την συνέχεια στο travel.gr


Spread the love