//Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Δεν ανησυχούν τα κρούσματα στην Καστοριά»

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: «Δεν ανησυχούν τα κρούσματα στην Καστοριά»

Spread the love

Ξεκίνησε χθες τις εργασίες του το πολυαναμενόμενο 8th Regional Growth Conference, στους εμβληματικούς χώρους της Achaia Clauss στην Πάτρα. Πρόκειται για το πρώτο Συνέδριο, που, τηρώντας όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, γίνεται με φυσική παρουσία, μετά το lockdown.

Μεταξύ των ομιλητών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Ανάπτυξης Γιάννης Πλακιωτάκης και o Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε, η συνεδρία με θέμα “Covid 19: Οργάνωση και Διαχείριση από την Πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα”. Mεταξύ των ομιλητών ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, o oποιος τόνισε ότι “δεν ανησυχούν για τα κρούσματα σε Εχίνο, Ξάνθη και Καστοριά, το παρακολουθούν, αλλά μπορεί να παραταθεί τοπικά στον Eχίνο το lockdown”

Επιπλέον σημείωσε ότι “ο ΕΟΥΔΥ διαθέτει 250 κινητές μονάδες δειγματοληψιών, οι οποίες σύντομα θα διπλασιαστούν και λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά, όπως είδαμε στην περίπτωση της Ξάνθης και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπου εκδηλώθηκαν τοπικές αναζωπυρώσεις της πανδημίας”, έχοντας διπλασιάσει πλέον, τις δυνατότητες testing από την αρχή της πανδημίας και παράλληλα, έχει μειώσει στο 50%, τον χρόνο απόκρισης στην αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού, με κινητές μονάδες και ειδικούς επιστήμονες, που κάνουν ιχνηλατική και σπάζουν άμεσα τις αλυσίδες διασποράς του ιού.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στα συστατικά της επιτυχίας στη διαχείριση της κρίσης της Πανδημίας σημειώνοντας ότι “ήταν πολλοί οι παράγοντες αυτής της επιτυχίας, όπως, ότι η πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων, εμφανίστηκε αρραγής, χωρίς αντίθετες φωνές, είχαμε μια ισχυρή κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλες χώρες, ενώ κατέρρευσε και ο μύθος του πολιτικού κόστους, μπροστά στην ανάγκη λήψης κρίσιμων αποφάσεων, αρκεί ο λαός να είναι κοινωνός της αλήθειας.” Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι “η πανδημία του κορονοϊού, δεν έχει τελειώσει. Είμαστε στο τέλος της αρχής (…)Καταφέραμε πολλά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που σε άλλες περιόδους, θα χρειαζόμασταν αρκετό καιρό για να γίνουν. Ξεπεράσαμε στρεβλώσεις του παρελθόντος και ελλείψεις σε πολύ μικρό διάστημα”.

capital.gr


Spread the love