//Προκλητική Milliyet: Επεισόδιο με πυρά Ελλήνων κατά Τούρκων στον Έβρο

Προκλητική Milliyet: Επεισόδιο με πυρά Ελλήνων κατά Τούρκων στον Έβρο

Spread the love

Ακόμη ένα προκλητικό δημοσίευμα από τον τουρκικό Τύπο αναφέρεται στην Ελλάδα και την κατάσταση στον Έβρο.

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι ο νομάρχης της Αδριανούπολης κατήγγειλε πως καμουφλαρισμένοι Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά λέμβου της τουρκικής αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Edirne Valiligi είπε πως: «στις 17:30 την Πέμπτη, 04-06-2020, ενώ η τουρκική αστυνομία περιπολούσε τον ποταμό Έβρο στην περιοχή Meriç, στο έδαφος του χωριού Rahmanca οι Ειδικές Δυνάμεις μας, (εντόπισαν) μια σορό που ανήκει σε μετανάστη στις ρίζες δέντρου στα όρια του ποταμού στα σύνορα της χώρας μας.

Ενώ φωτογραφίζαμε και τραβάγαμε βίντεο, μια ομάδα 10-12 στρατιωτικών καμουφλαρισμένων στρατιωτών άνοιξε πυρ παρενόχλησης κατά του σκάφους των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας μας, και η παρενόχληση τελείωσε αφού τα στελέχη μας πήραν αμέσως θέσεις και άνοιξαν μια προειδοποιητικά πυρά στον αέρα».

Να σημειωθεί ότι το «επεισόδιο» δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ελληνική πλευρά ενώ εδώ και μέρες διακινούνται πληροφορίες ότι η Τουρκία προσπαθεί να προωθήσει μετανάστες στην Ελλάδα.

dikaiologitika.gr


Spread the love