//Προς αλλαγή και πάλι η χρήση μάσκας

Προς αλλαγή και πάλι η χρήση μάσκας

Spread the love

Πιο κοντά από ποτέ είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει και πάλι η υποχρεωτικότητα της χρήσης προστατευτικής μάσκας στα mall και στα εμπορικά κέντρα.

Το θέμα της χρήσης μάσκας βρίσκεται ξανά στην κορυφή της ατζέντας με το ενδεχόμενο να καθίσταται υποχρεωτική σε κλειστού χώρους, κάτι παραπάνω από πιθανό. Για το θέμα αυτό συζητούν από νωρίς το απόγευμα ειδικού του υπουργείου Υγείας σε ειδική τηλεδιάσκεψη.

Τα φαινόμενα χαλάρωσης που έχουν παρατηρηθεί σε συνδιασμό με την αύξηση των κρουσμάτων, έχουν θορυβήσει στελέχη της κυβέρνησης, και όπως ενημερώσαμε και νωρίτερα, επί τάπητος τίθενται διάφορα μέτρα που μπορεί να περιορίσουν την διασπορά του ιού στη χώρα μας. Ένα από αυτά και η αλλαγή εκ νέου της χρήσης μάσκας.

Υπέρ την αλλαγής χρήσης μάσκας τίθεται και η καθηγήτρια επιδημιολογίας κ. Λίνου, η οποία χτες χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την άρση του μέτρου για την υποχρεώτικοτητα της μάσκας, σημειώνοντας ότι «η μάσκα είναι η τελευταία αναγκαία προστασία που έχουμε από τον κορονοϊό».

Σύμφωνα με την ίδια «παραπάνω από 55% των κρουσμάτων οφείλεται στην έλλειψη μάσκας και κυρίως στην έλλειψή της σε χώρους με κλιματισμό». «Αυτό που είναι το κύριο πρόβλημα είναι ότι όλοι επαναπαυτήκαμε», πρόσθεσε η κ. Λινού.


Spread the love