//ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπαράζ τηλεφωνικών «επιθέσεων» για εξαπάτηση στο Άργος Ορεστικό – ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπαράζ τηλεφωνικών «επιθέσεων» για εξαπάτηση στο Άργος Ορεστικό – ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ

Spread the love

Πολλές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα που αφορούν περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στην πόλη του Άργους Ορεστικού μέσω τηλεφώνου! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ!

Πριν λίγο πολίτες από το Άργος Ορεστικό κατήγγειλαν στον ditikotipos.gr περίπτωση προσπάθειας τηλεφωνικής εξαπάτησης. Μάλιστα, όπως μας μεταφέρουν, σε μια περίπτωση οι άγνωστοι απατεώνες, γνωρίζοντας πολλά για την οικογένεια, ισχυρίστηκαν πως η κόρη τους, που ζει εκτός νομού Καστοριάς, χτύπησε με το αυτοκίνητο της παιδί αλβανικής καταγωγής και ζητούν τεράστιο χρηματικό ποσό για να μην της κάνουν μήνυση. Οι γονείς πείστηκαν, αλλά ευτυχώς λίγο πριν συγκεντρώσουν και δώσουν τα χρήματα, τυχαία η άλλη κόρη τους πήγε από το σπίτι τους, τους βρήκε αναστατωμένους και αμέσως αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και πρόλαβε τα χειρότερα, ενώ αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

Σε άλλη περίπτωση τηλεφώνησαν, εννοείται με απόκρυψη,  σε νεαρή γυναίκα που διαθέτει μικρά παιδιά, ισχυριζόμενοι πως τα παιδιά τράκαραν. Η γυναίκα από το Άργος Ορεστικό αμέσως αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και όταν τους είπε ότι δεν είναι η μαμά τους, έκλεισαν αμέσως το τηλέφωνο.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο ditikostipos.gr, υπήρξε ανάλογη περίπτωση σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία όμως από την πρώτη στιγμή κατάλαβε τι συμβαίνει, οπότε δεν κατάφεραν να την εξαπατήσουν!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, τα περιστατικά είναι δεκάδες που έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία. Όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρουν πλέον τα τηλεφωνήματα είναι «τυφλά» με σκοπό κάπου να πετύχουν θύμα και να το εξαπατήσουν, αν και σε κάποιες περιπτώσεις γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις των οικογενειών!

Δείξτε μεγάλη προσοχή και ενημερώστε κυρίως ηλικιωμένα άτομα που ζουν μόνα τους, ώστε να μη πέσουν θύματα των απατεώνων. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως άρχισαν τηλεφωνήματα και σε περιοχές της Καστοριάς!


Spread the love