//ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απατεώνες τηλεφωνούν και σήμερα Κυριακή – Δεκάδες κλήσεις σε Καστοριά, Άργος και χωριά!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απατεώνες τηλεφωνούν και σήμερα Κυριακή – Δεκάδες κλήσεις σε Καστοριά, Άργος και χωριά!

Spread the love

Δεν λένε να σταματήσουν τις προσπάθεις για εξαπάτηση οι επιτήδειοι, οι οποιοί και σήμερα Κυριακή τηλεφωνούν σε δεκάδες σπίτια σχεδόν σε όλο τον νομό Καστοριάς, με έμφαση στο Άργος Ορεστικό και τις γύρω κοινότητες, με σκοπό να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά!

Σωρεία καταγγελειών έχει δεχθεί και σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του ditikostipos.gr η αστυνομία, για τηλεφωνικές κλήσεις σε αρκετούς πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό και σε κοινοτητες, οι οποίοι τηλεφωνούν με απόκρυψη και προφασίζονται διάφορες περιτπώσεις, με σκοπό να τους παραπλανήσουν και να τους αποσπάσουν, οσο γίνεται μεγαλύτερο χρηματικό ποσό.

Οι απατεώνες άρχισαν να ενοχλούν ίδιο από την Δευτέρα, πραγματοποιόντας δεκάδες κλήσεις σε σπίτια στο Άργος Ορεστικό, μέχρι που βρήκαν πρόσφορο έδαφος το βράδυ της ίδιας ημέρας και εξαπάτησαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκτιμά πως πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα που δρα στην περιοχή (τα τηλεφωνήματα ενδεχομένως να γίνονται εκτός νομού Καστοριάς ή και εκτός Ελλάδος και εδώ να βρίσκονται μόνο σύνδεσμοι τους) Πάντως απευθύνεται έκκληση για τεράστια προσοχή και ενημέρωση κάθε ηλικιωμένου ατόμου, για την αποφυγή της εξαπάτησης τους!

Αν και ήδη οι περισσότεροι πολίτες είναι ενημερωμένοι, ωστόσο πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος οι απατεώνές να τακαφέρουν πετυχαίνοντας θύματα και να καταφέρουν να εξαπατήσουν άτομα που ζουν μόνα τους και δεν τα ενημέρωσε κανείς ή δεν έχουν δει, ώστε να γνωρίζουν, ενημερωτικές δράσεις της αστυνομίας για το φαινόμενο. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Σε περίπτωση που σας καλέσουν με απόκρυψη και ακούσετε να σας λένε διάφορα, κυρίως ότι κάποιο δικό σας άτομο (πιθανόν το παιδί σας ή ακόμα κι αν παραστήσουν το παιδί σας) βρείτε μια πρόφαση να κλείσετε το τηλέφωνο, ζητώντας να σε καλέσουν ξανά σε λίγο. Αμέσως καλέστε τις αστυνομικές αρχές, από τις οποίες θα λάβετε οδηγίες για το πως πρέπει να κινηθείτε!!! Δείξτε τεράστια προσοχή! Ο πανικός σε αυτήν την περίπτωση λειτουργεί υπέρ των απατεώνων και μπορεί εσείς ή οικογενειακό σας πρόσωπο να πέσει θύμα μεγάλης απάτης!!!

Για περιοχές της Καστοριάς καλέστε το 100

Το τηλέφωνο του Αστυνομικού Τμήματος στο Άργος Ορεστικό είναι: 2467042211


Spread the love