//Πτολεμαΐδα: Η Παθολογική κλινική σε μελέτη για τη χρήση του εμβολίου της φυματίωσης

Πτολεμαΐδα: Η Παθολογική κλινική σε μελέτη για τη χρήση του εμβολίου της φυματίωσης

Spread the love

Στο εγκεκριμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ερευνητικό πρωτόκολλο μελέτης της πρόληψης της λοίμωξης από Covid-19 με τη χρήση του εμβολίου της φυματίωσης BCG συμμετέχει η Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας.

Στόχος της έρευνας αυτής που διεξάγεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης είναι η δυνατότητα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι λοιμώξεων κυρίως του αναπνευστικού συστήματος και πιθανόν και της λοίμωξης από τον ιό Covid- 19 με τη χρήση του εμβολίου της φυματίωσης.

Η Παθολογική κλινική απευθύνεται στον πληθυσμό της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας τονίζοντας  ότι στη μελέτη αυτή μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας πενήντα ετών και άνω με παθήσεις όπως η Στεφανιαία νόσος, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άλλα συνοδά χρόνια νοσήματα( σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, παθήσεις ύπατος, καρδιακή ανεπάρκεια, άνοια, καρκινοπαθείς κ. α). Όσοι ανήκουν στις παραπάνω Ομάδες και θα επιθυμούσαν να έχουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Μελέτης καθώς και να εμβολιαστούν μπορούν να επικοινωνούν στο 2463351536 κατά τις πρωινές ώρες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ


Spread the love