//Πτολεμαΐδα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού

Spread the love

Συνελήφθησαν  χθες (13-06-2020) τις απογευματινές ώρες στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας άνδρας 28 ετών και μία γυναίκα 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, καθώς και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των προαναφερόμενων αλλοδαπών, στην Πτολεμαΐδα, καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας της 36χρονης, στην Πτολεμαΐδα, όπου εντόπισαν συνολικά -2.126- πακέτα τσιγάρων και -129- συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους -6- κιλών και -450- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, καθώς και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ το οποίο και κατασχέθηκε ως προϊόν αγοραπωλησίας λαθραίων τσιγάρων.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διακριβώθηκε ότι ανωτέρω αλλοδαποί συγκέντρωναν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, τις οποίες διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από την πώληση αυτών και την αποφυγή καταβολής ανάλογου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβάρυνσης.

Ανωτέρω συνολική ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και πακέτων αφορολόγητων τσιγάρων, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.


Spread the love