//Ρωσία: Το BBC αποσύρει τους δημοσιογράφους του μετά το νόμο που προβλέπει φυλάκιση για όποιον δημοσιεύει «ψευδείς» ειδήσεις για τον στρατό

Ρωσία: Το BBC αποσύρει τους δημοσιογράφους του μετά το νόμο που προβλέπει φυλάκιση για όποιον δημοσιεύει «ψευδείς» ειδήσεις για τον στρατό

Spread the love

«Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους εκθέσουμε στον κίνδυνο ποινικής δίωξης απλώς και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, κάνοντας γνωστό ότι το βρετανικό δίκτυο απέσυρε τους δημοσιογράφους του από τη Ρωσία.

Σε ανακοίνωσή του ο Τιμ Ντέιβι σημείωσε ακόμη ότι θα ήθελε να επαινέσει όλους αυτούς «για τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό τους». Δήλωσε ακόμη ότι η νομοθεσία «φαίνεται να ποινικοποιεί τη διαδικασία ανεξάρτητης δημοσιογραφίας».

 

Το BBC ανακοίνωσε ότι απέσυρε τους δημοσιογράφους του από τη Ρωσία και επιπλέον ότι ανέστειλε προσωρινά τις ειδησεογραφικές δραστηριότητές του εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς αξιολογεί τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι ρωσικές αρχές.

Το Κρεμλίνο αντιτίθεται στο να χαρακτηριστεί η σύγκρουση ως πόλεμος, χαρακτηρίζοντάς την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Η πρόσβαση σε ιστοσελίδες του BBC είχε ήδη περιοριστεί στη Ρωσία.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Deutsche Welle, Meduza και Radio Liberty περιόρισαν επίσης τις υπηρεσίες τους, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

 

Πηγή dikaiologitika.gr


Spread the love