//Σαν «Μεγάλη Παρασκευή» – ”Τη Υπερμάχω Στρατηγώ” με πένθιμες καμπάνες στο Άργος Ορεστικό – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σαν «Μεγάλη Παρασκευή» – ”Τη Υπερμάχω Στρατηγώ” με πένθιμες καμπάνες στο Άργος Ορεστικό – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

«Μεγάλη Παρασκευή» θύμιζε σήμερα το κλίμα σε όλη την Ελλάδα και στο Άργος Ορεστικό, μετά την σημερινή βεβήλωση του προπυργίου του Χριστιανισμού, την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, όπου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε προσευχή των μουσουλμάνω μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της σε Τζαμί.

Όπως σε όλη την Ελλάδα, έται και στο Άργος Ορεστικό, με οδηγία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ Σεραφείμ, τελέσθηκε εκτάκτως η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ενώ ακριβώς στις 8.00 η ώρα το βράδυ, οι καμπάνες ήχησαν ξανά πένθιμα, όπως έγινε και στις 12 το μεσημέρι.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, με όλα τα μέτρα προστασίας, που ισχύουν ακόμα για τους Ναούς, βρέθηκε κόσμος, για να προσευχηθεί και να ψάλει τον θριαμβευτικό ύμνο ”Τη υπερμάχω Στρατηγώ” στην Υπερεαγία Θεοτόκο. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου με την σύζυγο του κα Βασιλική Μπουργάνου. Εντύπωση ωστόσο πρόκάλεσε η ισχυρή παρουσία νέων ανθρώπων που παρακολούθησαν τον Ακάθιστο Ύμνο είτε μέσα στον Ιερό Ναό είτε πέριξ αυτού, λόγω των περιοστικών μέτρων για τον Covid-19.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση που επικράτησε καθόλη την διάρκεια της ακολουθίας, καθώς η σκέψη όλων ήταν στην Μεγάλη Εκκλησιά, την Αγιά Σοφιά!

Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας

 

 


Spread the love