//Σε Αρχοντικό της Σιάτιστας δομή φιλοξενίας για νέους και παιδιά θετικά στον κορωνοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε Αρχοντικό της Σιάτιστας δομή φιλοξενίας για νέους και παιδιά θετικά στον κορωνοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Τον πρώτο ξενώνα φιλοξενίας στην Ελλάδα για άτομα που νοσούν από τον κορονοϊό, αλλά παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί και δεν χρήζουν ανάγκης νοσηλείας σε νοσοκομείο, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για κάποιο χρονικό διάστημα, προτίθεται να λειτουργήσει ο Δήμος Βοΐου.

Σε μία περιοχή που τις τελευταίες μέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού Βοΐου, Γιώργος Μαγιάγκας, στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να περιοριστεί η πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού κυρίως σε ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

«Η σκέψη είναι, όταν κάποιος διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό και υποχρεωθεί να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του, στο οποίο μένει μαζί με ηλικιωμένους πρώτου βαθμού συγγενείς του, αν το θέλει και δεν έχει που αλλού να πάει, να μπορεί να μείνει στον ξενώνα για τις ημέρες του περιορισμού του. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσει ασφαλείς τους ηλικιωμένους συγγενείς του. Σε καμία περίπτωση η διαμονή των ασθενών στον ξενώνα δε θα είναι υποχρεωτική και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να υποκαταστήσουμε τα νοσοκομεία. Θα αφορά ασθενείς που δε χρειάζεται να μείνουν σε νοσοκομείο και δεν έχουν που αλλού να πάνε και μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Μαγιαγκάς.

Κατά τον ίδιο, η ιδέα δημιουργίας του ξενώνα φιλοξενίας για ασθενείς με COVID-19 αποτελεί προς το παρόν μία σκέψη του δημάρχου Βοΐου, Χρήστου Ζευκλή και δεν έχει ξεκινήσει κάποια ενέργεια υλοποήσής της. Το θέμα αναμένεται να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα, ενώ η πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα.

Σε παλαιό αρχοντικό

Για τη στέγαση του ξενώνα φιλοξενίας ο χώρος έχει βρεθεί. Πρόκειται για ένα παλαιό αρχοντικό στη Σιάτιστα, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του Δήμου Βοΐου. Όπως λέει ο κ. Μαγιάγκας, το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αφού μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως μικρό ξενοδοχείο, μια και ο δήμος το είχε μισθώσει σε ιδιώτη. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ληφθεί η απόφαση για τη δημιουργία του ξενώνα, θα μπορέσει να λειτουργήσει πολύ γρήγορα.

Το παλαιό αρχοντικό διαθέτει εφτά δωμάτια, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό ασθενών από την περιοχή.


Spread the love