//Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Spread the love

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για την πορεία του COVID-19 στη χώρα προσδιορίζει σε 36 τα νέα κρούσματα. Στους 197 οι θάνατοι.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι 36, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 3 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
Ακόμη, εντοπιστηκαν:

17 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
1 από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
1 στην περιφερειακή ενότητα Αιτωολοακαρνανίας,
1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
1 στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου,
1 στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
1 στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
2 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
2 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.048, εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι.Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Έτσι, εκτιμάται πως ο ένας θάνατος αφορά στον 68χρονο, αλβανικής καταγωγής, που κατέληξε χθες λίγο πριν τις 16.00 στο Ρίο και οποίος επειδή κατέληξε μετά τις 15.00, όταν και σταματάει η καταγραφή κρουσμάτων και νεκρών από κορονοϊό, που θα ενταχθούν στην ημερήσια έκθεση, δεν καταγράφηκε στη χθεσινή έκθεση. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα κατέληξε στο Νοσοκομείο Σωτηρία μια γυναίκα 89 ετών, με υποκείμενα νοσήματα.


Spread the love