//Σε σύσκεψη προσκαλεί ο Ζήσης Τζηγκαλάγιας για εφαρμογή του νόμου και μέτρα για τις αρκούδες

Σε σύσκεψη προσκαλεί ο Ζήσης Τζηγκαλάγιας για εφαρμογή του νόμου και μέτρα για τις αρκούδες

Spread the love

Σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τις αρκούδες σε κατοικημένες περιοχές του νομού Καστοριάς, την εφαρμογή του σχετικού νόμου και την λήψη μέτρων, προσκαλεί τοπικούς φορείς ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηγκαλάγιας. Ο ίδιος αναφέρει:

Ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ Ζήσης Τζηκαλάγιας τους τελευταίους μήνες παρακολουθεί και ενημερώνεται για τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων από αρκούδες. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αρκούδων αυξήθηκε σημαντικά. Το ανησυχητικό είναι πως τα περιστατικά εμφάνισης κυριολεκτικά στις αυλές των σπιτιών έγιναν καθημερινή αναφορά από όλες τις περιοχές του Νομού μας.

Αυξήθηκαν οι ζημιές σε καλλιέργειες και οπωροφόρα δένδρα όπως κερασιές. Καταστροφές μελισσιών και θανάτωση ζώων σε κοπάδια και κοτέτσια. Το καμπανάκι όμως της διόγκωσης της ανησυχίας σήμανε με τις αναφορές για συναντήσεις με ανθρώπους, πολύ κοντινές, σε αρκετά σημεία του Νομού μας.Αποκορύφωμα αποτέλεσε η επίθεση και σοβαρός τραυματισμός νέου άνδρα στην Αγία Άννα.

Ο Βουλευτής ευαισθητοποιημένος από τις εναγώνιες εκκλήσεις των πολιτών,αλλά και διαπιστώνοντας την ΜΗ εφαρμογή του πρόσφατου νόμου ΦΕΚ:7/2/2014 περί<λήψης μέτρων για τη διαχείριση προσέγγισης-αλληλεπίδρασης Αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές> και επειδή δεν είμαστε μακριά από την απώλεια ανθρώπινης ζωής, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και συγκαλεί σύσκεψη την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στις 12μ στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς.

Στη σημαντική αυτή σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν οι έχοντες υποχρέωση, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων και των Ομάδων Αμέσου Επέμβασης(ΟΑΕ) η εκπρόσωποί του όπως προβλέπεται από τον Νόμο:

α)ο Διευθυντής Δασών ως Πρόεδρος
β)ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
γ)1) ο Δήμαρχος Καστοριάς,

2)ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού,

3)ο Δήμαρχος Νεστορίου
δ)ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας
ε)ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας
στ)ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ
στ)η Κυνηγετική Ομοσπονδία
ζ)η Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας η των Κυνηγετικών Συλλόγων
η) η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
θ) η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ι)ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς
Επισημαίνεται πως ενημερώθηκε από τον Βουλευτή ο κ.Εισαγγελέας Καστοριάς.


Spread the love