//Σείστηκε όλο το Άργος Ορεστικό από την άνευ προηγουμένου συγκέντρωση του Πάνου Κεπατσόγλου – ΦΩΤΟ

Σείστηκε όλο το Άργος Ορεστικό από την άνευ προηγουμένου συγκέντρωση του Πάνου Κεπατσόγλου – ΦΩΤΟ

Spread the love

Με την άνευ προηγουμένου συγκέντρωση για την κεντρική ομιλία του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Άργους Ορεστικού Πάνου Κεπαπτσόγλου, έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, ο Πάνος Κεπατσόγλου απευθύνθηκε στους δημότες του δήμου Άργους Ορεστικού με μια ομιλία γεμάτο πάθος και συναίσθημα, μιλώντας έξω από τα δόντια, στηλιτεύοντας της λασπολογία και τον επιχειρούμενο εκμηδενισμό, από άλλους συνδυασμούς, αλλά κάνοντας παράλληλα σαφές το όραμα του για έναν ακόμα πιο σύγχρονο δήμο που ήδη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι δήμος πρότυπο σε όλη τη χώρα!

Η κεντρική ομιλία και του νυν και εκ νέου υποψήφιού δημάρχου για τον δήμο Άργους Ορεστικού, Πάνου Κεπατσόγλου, που έριξε την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, ήταν μια ομιλία που τα είχε όλα! Πάθος, συναίσθημα, παλμός, όραμα, απολογισμό αλλά και ασυγκράτητο ενθουσιασμό από πλευράς του πολυπληθούς κοινού που αντέδρασε όχι μόνο με παρατεταμένα χειροκροτήματα αλλά και με βεγγαλικά, κόρνες και σφυρίχτρες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα νίκης του συνδυασμού και ανανέωση της θητείας του δημάρχου και για τέταρτη συνεχή χρονιά! Η ομιλία, που έγραψε ιστορία και που είχε χρόνια να δει το Άργος Ορεστικό, είχε τέτοιο όγκο και παλμό που έγινε αντιληπτή σχεδόν σε όλη την πόλη!

Η συγκροτημένη και με λόγια έξω από τα δόντια, ομιλία του Πάνου Κεπαπτσόγλου, με την οποία έδωσε απαντήσεις για ότι επικρίθηκε από τους αντιπάλους του το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, ολοκληρώθηκε με όλα τα πρόσωπα του συνδυασμού ”Προτεραιότητα στον Πολίτη” του οποίου ηγείται, επί σκηνής υπό της ιαχές και τα θερμότατα χειροκροτήματα της ”πλυμμηρισμένης” από κόσμο κεντρικής πλατείας αλλά και την συγκινητική στιγμή με τα οικογενειακά του πρόσωπα που πάντα είναι δίπλα του σε κάθε του αγώνα!

 

Δείτε πατώντας εδώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του δήμαρχου Άργους Ορεστικού και εκ νέου υποψήφιου, Πάνου Κεπαπτσόγλου:

 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

φίλες και φίλοι, νέες και νέοι

 

Σας ευχαριστώ που είστε, τόσοι πολλοί, απόψε εδώ. Μας τιμάτε. Μας συγκινείτε. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε να… δημιουργούμε το μέλλον σήμερα!

Στέκομαι, σήμερα, εδώ, με αποφασιστικότητα και πάθος, γιατί πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη της ενότητας μας. Στη δύναμη της συνεργασίας. Στη δύναμη της ομάδας.

Δεν είμαστε εδώ απλά για να συζητήσουμε για το μέλλον· είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το μέλλον! Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε ένα όραμα γεμάτο πάθος, αφοσίωση, επιμονή. Για να συνεχίσουμε να χτίζουμε τον Δήμο που μας αξίζει!

Σήμερα, με τη δυναμική σας παρουσία εδώ απορρίψατε ήδη τις φωνές της στείρας άρνησης και του μηδενισμού των πάντων. Του ψεύδους και της κατασυκοφάντησης μιας δημοτικής αρχής που κράτησε ψηλά τη δέσμευσή της για διαφάνεια και ορθή διαχείριση του Δήμου. Για ειλικρινή, έντιμη και ανθρώπινη, ίση και δίκαιη συμπεριφορά απέναντι σε όλους τους δημότες. Για έργα και δράσεις χωρίς όρια, χωρίς ταβάνι. Γιατί, ακόμα κι όταν δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, εμείς τις δημιουργήσαμε. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Στην πόλη, στα χωριά. Απ’ άκρη σε άκρη, σε όλο τον Δήμο. Απ’ το Γέρμα και το Βογατσικό, έως τη Λάγκα και το Μελάνθιο. Από το Βέλος ως τον Άγιο Ηλία. Από το Κωσταράζι και τη Μηλίτσα έως το Καστανόφυτο.

Μαζί, με τη δύναμη της ενότητας και της αλληλεγγύης, μπορούμε να πάμε πιο ψηλά. Να καταστήσουμε τον τόπο μας ακόμη πιο δυναμικό. Πιο πρόσφορο για τους νέους, πιο φιλικό για τις οικογένειες, πιο ανοιχτό σε κάθε καινοτόμο ιδέα, σε κάθε τι καινούριο. Γιατί δεν είναι ώρα για παρατηρητές. Είναι ώρα για πρωταγωνιστές. Κι ο Δήμος Άργους Ορεστικού είναι μεγάλος πρωταγωνιστής.

Με υπερηφάνεια κοιτάζω πίσω και βλέπω έναν Δήμο που έχει προχωρήσει, έναν Δήμο που έχει εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία και ολόκληρη τη χώρα. Με ανιδιοτέλεια, σκληρή δουλειά και γνώμονα την πρόοδο, καταστήσαμε το Άργος Ορεστικό, έναν Δήμο πρότυπο, καινοτόμο, πρωτοποριακό!!!

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε καινούριες προκλήσεις, να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε νέους στόχους, διατηρώντας πάντα τον σεβασμό στη δημοκρατία, στον πολίτη και στην κοινωνία. Άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι η φωνή κάθε δημότη είναι ο οδηγός μας, οι ανάγκες της κοινωνίας είναι η πυξίδα μας και το κοινό καλό είναι ο στόχος μας. Έχουμε αποδείξει ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να ρυθμίζει χωρίς εμάς, τις τύχες τις δικές μας και των παιδιών μας.

Είμαστε εδώ. Ακούμε, αφουγκραζόμαστε, προγραμματίζουμε, διεκδικούμε, υλοποιούμε. Χωρίς να χαϊδεύουμε αφτιά. Χωρίς να εναγκαλιστούμε συμφέροντα και κατεστημένες λογικές. Για εμάς, οι πολίτες δεν είναι πελάτες. Είναι οι σύμμαχοί μας, οι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το όμορφο ταξίδι για πρόοδο και ευημερία. Για εμάς, η αληθινή δημοκρατία βασίζεται στον διάλογο, στη συνεργασία και στην κοινή προσπάθεια. Όχι στην υποχωρητικότητα και την αδράνεια. Κάθε φωνή μετράει, κάθε ιδέα είναι σημαντική, κάθε προσπάθεια έχει τη δική της αξία.

Δεν δεχόμαστε την ισοπέδωση και τη μικροπολιτική. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που βασίζεται στη διαφάνεια, στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία όπου ο καθένας μπορεί να συμμετέχει και να ελπίζει. Μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς. Ως τίμιοι αγωνιστές της αυτοδιοίκησης διαχρονικά, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε τον Δήμο που όλοι ονειρευόμαστε, τον Δήμο που όλοι μας αξίζουμε.

Η «Προτεραιότητα στον πολίτη» γεννήθηκε ανεξάρτητη και έτσι θα συνεχίσει. Με την πολιτεία συνεργάτη και συνοδοιπόρο. Ούτε αφεντικό, ούτε κηδεμόνα. Η «Προτεραιότητα στον πολίτη» απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας, χωρίς καμία διάκριση. Έχουμε ξεκάθαρο στίγμα και χαρακτήρα. Χαρακτήρα πολυφωνικής συμμετοχής και διαλεκτικής σύνθεσης για το καλό του τόπου μας, για το καλό του Δήμου μας και μόνο.

Γι’ αυτό μας αγκαλιάσατε. Γι’ αυτό μας εμπιστευτήκατε. Γι’ αυτό μας δώσατε δύναμη και κουράγιο να φτιάξουμε έναν συνδυασμό και ένα ψηφοδέλτιο που χώρεσε μέσα του, αντιπροσωπευτικά όλους τους συμπολίτες μας. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση, αλλά και τεράστια ευθύνη, όταν αντικρίζοντας απόψε όλους τους συνεργάτες μου, διαπιστώνω και πάλι, ότι βρίσκονται μαζί μας άνθρωποι από το πιο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η τοπική μας κοινωνία. Και αυτό με κάνει ιδιαίτερα περήφανο.

Η ομάδα μας συγκροτήθηκε με συγκεκριμένα κριτήρια, εστιάζοντας στην ποιότητα, την εμπειρία, τη γνώση, αλλά και το πάθος και την αγάπη για προσφορά. Δεν αναζητήσαμε απλώς υποψηφίους, αλλά ανθρώπους που να μοιράζονται την ίδια αφοσίωση και τα ίδια «θέλω» για τον τόπο μας. Ανθρώπους που ζουν εδώ, περπατάνε εδώ, κουβεντιάζουνε και σας ακούνε καθημερινά.

Όλοι μας ανεξάρτητα από τις ατομικές πεποιθήσεις, ενωθήκαμε γύρω από ένα και μόνο κοινό ιδανικό. Να εργαστούμε συντονισμένα για το κοινό συμφέρον, για το συμφέρον και την πρόοδο του Δήμου μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι σαφές: Πάνω από κόμματα και χρώματα, πάνω από πολιτικούς χώρους, αυτό που μας ενώνει, είναι η αδιαμφισβήτητη αγάπη για τον τόπο μας. Η αστείρευτη αγάπη για τον Δήμο και τους δημότες μας. Η αστείρευτη αγάπη μας για εμάς.

 

Φίλες και φίλοι

 

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σας, με το κεφάλι ψηλά, για το έργο που έχουμε υλοποιήσει. Έργο που μάταια κάποιοι προσπαθούν να λοιδορήσουν και να υποβαθμίσουν και να οικειοποιηθούν. Τη μια μέρα δεν υπάρχει έργο. Την άλλη υπάρχει, αλλά είναι έργο βιτρίνας. Και την επόμενη έργο που ανήκει σε άλλους! Ας αποφασίσουν επιτέλους! Η πραγματικότητα είναι εκεί έξω για όποιον θέλει να τη δει. Θέλουν άραγε; Αντέχουν; Εμείς τους προκαλούμε. Αν δεν θέλουν μόνοι τους, μπορούμε να πάμε μαζί. Να περάσουμε από κάθε γωνιά του Δήμου μας, να μιλήσουμε με τους δημότες μας και να δούνε με τα ίδια τους τα μάτια τις αλλαγές που έχουμε πραγματοποιήσει.

Έργα 106 εκατομμυρίων ευρώ όσο και να θέλουν δεν κρύβονται.

Εκτός κι αν παίζουμε. Θέλουν να παραμείνουν στην πραγματικότητα ή προτιμούν να ζουν στον κόσμο της ψευδαίσθησης και της παραπληροφόρησης; Αν προτιμούν το δεύτερο, με γεια τους με χαρά τους. Ας μείνουν εκεί, μακριά από την πραγματικότητα που εμείς έχουμε χτίσει και συνεχίζουμε να χτίζουμε με τον κόπο και τη δουλειά μας.

Γιατί είναι εύκολο να κρύβεσαι πίσω από λόγια και κατηγορίες. Είναι εύκολο να πετάς ατάκες και να υποστηρίζεις όποιο τυχαίο συνειρμό σου ‘ρχεται ή… και να αντιγράφεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ας το καταλάβουν, έστω και την ύστατη στιγμή. Εμείς πάντως δε θα τους ακολουθήσουμε και δε θα πέσουμε στο επίπεδό τους. Θα συνεχίσουμε να κτίζουμε, να δημιουργούμε και να προάγουμε το κοινό καλό. Γιατί είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τους δημότες μας,  να προσφέρουμε λύσεις και να υλοποιούμε έργα.

Σταθήκαμε όρθιοι, αντιμέτωποι με τις προκλήσεις και με αποφασιστικότητα. Σκληρή δουλειά και πίστη στον κοινό μας σκοπό, δώσαμε μάχη για τον Δήμο μας. Τα έργα που έχουμε πραγματοποιήσει δεν είναι απλώς νούμερα. Είναι η ψυχή και η ουσία της αλλαγής που φέραμε. Είναι τα ορατά αποτελέσματα της επιμονής και της πίστης μας σε ένα καλύτερο αύριο. Είναι αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών δουλειάς, συνεργασιών, προγραμματισμού και διεκδίκησης. Είναι έργα ουσίας, έργα που αλλάζουν τις ζωές των πολιτών μας, που έχουν δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και έχουν προβάλει τον Δήμο μας ως πρότυπο ανάπτυξης και προόδου!

Αλήθεια είναι έργα βιτρίνας τα αντιπλημμυρικά της πόλης, των χωριών και του Αλιάκμονα; Φέρτε μόνο στο μυαλό σας την τραγωδία που ζει ο Βόλος, η Καρδίτσα, η Λάρισα, η Εύβοια. Αυτά τα έργα, φίλες και φίλοι, είναι μαρτυρίες της επιμέλειας, της φροντίδας και της αφοσίωσης που είχαμε για την προστασία της πόλης και των κατοίκων της. Πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίσει κανείς ‘έργα προς επίδειξη’ τα έργα που προσφέρουν ασφάλεια και προστασία στη ζωή και την περιουσία των πολιτών; Πώς μπορεί κανείς να περιφρονήσει τόσο την ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Κάθε πόλη που πληγώθηκε, κάθε οικογένεια που υπέφερε, είναι μια υπενθύμιση της σημασίας της πρόληψης, της σωστής σχεδίασης και της σωστής εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων.

Είναι απίστευτο πώς κάποιοι επιμένουν να υποβαθμίζουν την προσπάθεια και την επένδυση που έχει γίνει στον Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης, μιλώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ για πεταμένα λεφτά. Επιλέγουν ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος και εθελοτυφλούν μπροστά στην υπερσύγχρονη αυτή μονάδα που αποτελεί περιβαλλοντικό ορόσημο για το Άργος Ορεστικό και ακολουθεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Κι αν δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την αξία του έργου αυτού για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, ας αναγνωρίσουν τουλάχιστον τη σημασία των compact βιολογικών, ίδιας ακριβώς τεχνολογίας, στα χωριά. Ο Δήμος Άργους Ορεστικού είναι ο μοναδικός Δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που κατασκευάζει οργανωμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης λυμάτων και σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. Δεν ήταν υποχρεωτικό. Ήταν όμως ηθικό απέναντι στους δημότες μας. Έχουν άραγε το σθένος να χειροκροτήσουν έστω αυτά;

Προτεραιότητα για εμάς ήταν και η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης της πόλης. Ένα έργο υποδομής που βάζει τέλος στις διακοπές, στη σπατάλη του νερού, στις διαρροές, στις παράνομες παροχές. Το είπαμε. Το κάνουμε.

Όπως κάναμε και τα σχολεία καινούρια, όμορφα και ζεστά. Και αντί να τα κλείνουμε όποτε… πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία όπως κάνουν αρκετοί ή να ζητιανεύουμε φθηνό πετρέλαιο, όπως κάνουν άλλοι, έχουμε πλέον τους καλύτερους δυνατούς χώρους για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Άλλωστε γι’ αυτά τα παιδιά φτιάξαμε, όχι μία, όχι δύο, όχι 10 αλλά  30 πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Σύγχρονες, ασφαλείς και κατάλληλες για άτομα με αναπηρία.

Εκσυγχρονίσαμε και τις κατασκηνώσεις του Βογατσικού. Τα πάντα εκεί είναι καινούρια. Η κουζίνα, οι θάλαμοι, οι τουαλέτες, οι βοηθητικοί χώροι και με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά πυρασφάλειας και υγιεινής. Τα πάντα. Για να μπορούμε σε συνεργασία με εκκλησία μας και τον Σεβασμιότατο να δώσουμε στα παιδιά όλου του νομού και όχι μόνο, λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και ξεκούρασης εντελώς δωρεάν.

Να πούμε για τον αθλητισμό; Για τις πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις μας που θα ζήλευαν ακόμη και οι μεγάλες πόλεις της χώρας; Για το αναβαθμισμένο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο; Το ενεργειακά αυτόνομο Κλειστό Γυμναστήριο; Το ολοκαίνουριο γήπεδο beach volley ή το κολυμβητήριο; Το πρώτο σε ολόκληρη την Ελλάδα που είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Αυτό που θα μαθαίνουν κολύμβηση τα παιδιά μας, που θα θεραπεύονται οι συμπολίτες μας και θα υποδέχεται με υπερηφάνεια τα άτομα με αναπηρίες. Είναι αρκετά εμβληματικό για αυτούς; Δυστυχώς όχι. Για αυτούς, όπως άλλωστε λένε και μόνοι τους, είναι ένα έργο βιτρίνας, άχρηστο που το πολύ πολύ θα ανοίγει για να κάνουν… μπάνιο οι πενηντάρηδες υποψήφιοί τους (πόσο γελοία προσέγγιση αλήθεια). Αλλά για εμάς, κι αυτοί καλοδεχούμενοι είναι! Όπως φυσικά και οι πολίτες ολόκληρου του νομού, γιατί εμείς έτσι λειτουργούμε ισότιμα για όλους, για τους πάντες.

Λειτουργούμε με πράξεις και απτά αποτελέσματα που βελτιώνουν τις ζωές μας και δίνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Επιλέγουμε τον δρόμο της δημιουργίας και της προόδου. Επενδύουμε στην πράσινη ανάπτυξη. Αλλάζουμε μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο. Καινοτομούμε και εξελισσόμαστε σε έναν Δήμο ενεργειακά αυτόνομο που στο επίκεντρό του έχει τον δημότη.

Ήδη από το 2019 είμασταν οι πρώτοι που συστήσαμε κοινωφελή ενεργειακή κοινότητα, αποκτώντας το 2021 δικαίωμα για παραγωγή ενέργειας. Εκσυγχρονίσαμε όλα τα αντλιοστάσια με νέα αντλητικά συγκροτήματα, με μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση. Μετατρέψαμε όλα τα σχολεία σε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια και εγκαταστήσαμε κεντρικό σύστημα τηλεμετρίας για να τα ελέγχουμε οποιαδήποτε στιγμή το εικοσιτετράωρο τι καταναλώνουμε, τι παράγουμε. Ενεργειακός πολιτισμός. Τον γνωρίζουν άραγε;

Σήμερα, είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού πάρκου στους Αμπελόκηπους και ένα βήμα πριν την κατασκευή του υδροστρόβιλου στον Αλιάκμονα. Έργο που θα εκμεταλλεύεται τη ροή του ποταμού και η παραγόμενη ενέργεια θα υπερκαλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του Δήμου και μάλιστα με περίσσεια. Περίσσεια που ΚΑΙ θα μειώσει τα δημοτικά τέλη ΚΑΙ θα απαλλάξει 800 και πλέον οικογένειες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από το πολύ υψηλό σήμερα ενεργειακό κόστος.

 

Φίλες και φίλοι

 

Η δέσμευσή μας για βελτίωση των υποδομών είναι διαρκής και καθολική. Περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν στο αγροτικό εισόδημα, στην καρδιά της τοπικής μας οικονομίας. Η γη είναι στο DNA αυτού του Δήμου κι εμείς οφείλουμε όχι μόνο να τη διαφυλάξουμε, αλλά και να δημιουργούμε συνεχώς προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Παράλληλα όμως με τον πλούσιο αγροτικό τομέα, δίνουμε το παρόν και σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Όπως στη νέα εποχή στην οποία μπαίνει πλέον η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά την απολιγνιτοποίηση.  Ήδη, από το 2020 καταθέσαμε συγκεκριμένη ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στον χώρο του ΒΙ.ΠΑ. Ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν υποσχόμαστε δουλειές από το μηδέν. Δεν είμαστε εδώ για να διακηρύσσουμε άδειες υποσχέσεις και να δημιουργούμε πλαστές ελπίδες. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να επενδύσουν, να καινοτομήσουν και τελικά να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, κρατώντας τους νέους στην περιοχή μας.

Με σχέδιο, με όραμα, με ορμή. Όπως ακριβώς κάναμε και για το Rally Greece Offroad, το οποίο έψαχνε σπίτι, έψαχνε στέγη και τη βρήκε. Και το σπίτι αυτό μεγάλωσε. Απέκτησε το μοναδικό στον κόσμο μόνιμο κτίριο διοίκησης και μέσα σε τρία χρόνια έγινε παγκόσμιο. Χάρη στον ζήλο και τον ιδρώτα τον δικό μας, της Περιφέρειας, του υπουργείου και των οργανωτών. Μετατρέψαμε την πόλη μας σε παγκόσμιο πόλο έλξης και ανοίξαμε τον δρόμο για μια νέα εποχή ανάπτυξης και αναγνωρισιμότητας. Και ενώ το όνομα του Άργους Ορεστικού ηχεί πλέον δυνατά σε 192 χώρες, και η διοργάνωση γίνεται μαγνήτης για χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχουν ακόμα αυτοί που επιλέγουν να υποβαθμίζουν την τεράστια αυτή επιτυχία. Κύριοι και κυρίες, αγαπητοί συνάδελφοι, συνυποψήφιοι είναι εμφανές ότι έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Πώς γίνεται να κρύβετε το κεφάλι σας στην άμμο, ενώ ο Δήμος μας γράφει ιστορία; Πώς γίνεται να αγνοείτε τον ενθουσιασμό, τον παλμό και τη ζωντάνια που έφερε το Rally Greece Offroad στην περιοχή μας; Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να οραματιζόμαστε και να υλοποιούμε. Εσείς μείνετε στην στείρα κριτική και τις κραυγές, εμείς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να κοιτάμε μπροστά, να δημιουργούμε το μέλλον σήμερα.

Όπως δηλαδή κάναμε με την Εμποροπανήγυρη, στην οποία επενδύσαμε, παρά τις δύσκολες τότε εποχές και δικαιωθήκαμε. Τη στήσαμε από την αρχή, την εκσυγχρονίσαμε, την αδειοδοτήσαμε και έκτοτε σπάμε κάθε ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών. Θα σας πω μόνο αυτό: Αν υπήρχε τρόπος, και διώροφη να ήταν, φέτος δεν θα μας έφτανε!

Κάναμε κι άλλα. Κάναμε πολλά. Μεγάλα και μικρά. Δεν θέλω να σας κουράσω. Τα βλέπετε άλλωστε γύρω σας. Εδώ στην πόλη, αλλά και στα χωριά μας.

Βλέπετε τη δημοτική συγκοινωνία που με πολύ κόπο ξεκίνησε και θα συνεχίσει σε όλο τον Δήμο. Και στο Βέλος και στο Διαλεκτό και στο Βράχο και στο Μελάνθιο και στη Λάγκα και στην Ασπροκκλησιά και στη Νίκη και στα Σπήλαια και στους Λαχανόκηπους. Παντού!

Την ενεργειακή αναβάθμιση των λουτρών.

Τον Αη Νικόλα και τα πάρκα σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Τις αναπλάσεις και τις διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, το Νόστιμο, την Ασπροκκλησιά και το Κωσταράζι.

Τις διαπλατύνσεις και ανακατασκευές δρόμων στον Άγιο Ηλία, τους Αμπελόκηπους, τη Μηλίτσα και το Βογατσικό.

Τα γήπεδα 5χ5

Την ανακατασκευή του δημοτικού σχολείου στο Παλαιό Κωσταράζι. Τι να πούμε γι’ αυτό; Το βλέμμα των ανθρώπων που έζησαν τον όλεθρο και το είδαν ξανά να στέκει όρθιο ζωντανά μπροστά τους, αρκεί. Ησύχασε η ψυχή τους!

Μαζί και τα πέντε Μνημεία Μνήμης στη Λάγκα, τον Γέρμα, το Μελάνθιο, τη Νίκη και το Παλαιό Κωσταράζι. Αποδείξαμε ότι τιμάμε την ιστορία μας και σεβόμαστε το παρελθόν μας. Έπεται το Βοτάνι και τα Κρύα Νερά. Θα γίνει κι αυτό, να είστε βέβαιοι. Γιατί ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε συνεπείς, ειδικά απέναντι στη μνήμη, την παράδοση και την Ιστορία μας.

Πως όμως έγιναν όλα αυτά; Μήπως βρήκαμε στρωμένο δρόμο; Μήπως βρήκαμε γεμάτα ταμεία ή ανοιχτές πόρτες; Όχι φίλες και φίλοι. Αυτό που βρήκαμε το 2011, όταν αναλάβαμε, ήταν οφειλές και χρέη. Οφειλές  που ξεπερνούσαν τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ, σε εργολάβους, προμηθευτές, σχολικές επιτροπές, νομικά πρόσωπα. Θυμάμαι ακόμη τους δικαστικούς κλητήρες να μας επισκέπτονται καθημερινά. Μου είχαν γίνει καθημερινός εφιάλτης.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Ήρθαμε αντιμέτωποι και με την παρολίγον χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια που έφεραν απίστευτες περικοπές πάνω από 70% στη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης. Ακόμη κι έτσι δεν τα παρατήσαμε. Πεισμώσαμε και τα καταφέραμε. Σήμερα ο Δήμος Άργους Ορεστικού, όχι μόνο δεν χρωστάει, αλλά είναι και στους πιο εύρωστους οικονομικά δήμους της χώρας.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

 

έχουμε αποδείξει ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη για κάθε μας βήμα, πιστεύοντας στην ουσία και όχι στις υπερβολές. Και για ακόμη μια φορά, στεκόμαστε ενώπιόν σας, όχι με υποσχέσεις χωρίς όριο, αλλά με ρεαλιστικούς στόχους που μεταφράζονται σε πράξεις. Με σταθερότητα και συνέπεια. Με ακεραιότητα και διαφάνεια.

Στην καρδιά της πολιτικής μας για τον Δήμο, έχουμε τρεις βασικές δεσμεύσεις που αποτελούν και το όραμά μας για την επόμενη θητεία:

 • την απόλυτη ενεργειακή αυτονομία του Δήμου,
 • τη μείωση των δημοτικών τελών έως και 60% και
 • τη δημιουργία υποδομών ενίσχυσης του τουρισμού, τόσο στο Άργος, όσο και στον Ίωνα Δραγούμη

Παράλληλα δεσμευόμαστε για:

 • την απαλλαγή δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης για δύο χρόνια σε δημότες που αποκτούν παιδί.
 • τη δημιουργία ολοκληρωμένης κοινωνικής δομής με κοινωνικό παντοπωλείο και κουζίνα, με επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ και εξασφάλιση διακοπών για τους ηλικιωμένους
 • τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων, αστέγων και ΑμΕΑ αλλά και την καθιέρωση αντιδημαρχίας αρμόδιας για τα θέματα αναπηρίας
 • τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου και συμβουλευτικού γραφείου για τους νέους μας
 • τον εκσυγχρονισμό των αύλειων χώρων όλων των σχολείων μας ως συνέχεια της ενεργειακής αναβάθμισής τους
 • την αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων ως ξενώνων αλλά και χώρων πολιτισμού
 • τη λειτουργία δημοτικού κινηματογράφου
 • τη δημιουργία υποδομών για τη φιλοξενία τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων
 • την εσωτερική ανακατασκευή των λουτρών Αμμουδάρας, την ενεργειακή τους αναβάθμιση και την κατασκευή εξωτερικής πισίνας με διασφάλιση της λειτουργίας τους όλο το χρόνο και ελάχιστο ενεργειακό κόστος
 • την ολοκλήρωση της ανάπλασης του δασυλλίου και την ανάδειξη του Αη Νικόλα του Κρεμαστού στους Αμπελόκηπους
 • την καθιέρωση πανελλήνιου μουσικού campus στο Βογατσικό
 • την απόκτηση του υπολοίπου της κληρονομιάς Μιχαήλ Ζάχου και τη μετατροπή του σε ένα κέντρο πολιτισμού
 • τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας και την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου δίνοντας οριστικό τέλος σε δημότες και επιχειρήσεις από ομηρίες.
 • την κατασκευή μόνιμης πίστας offroad και μόνιμης πίστας motocross για τη διοργάνωση πανελλήνιων αγώνων
 • την κατασκευή σύγχρονων γηπέδων τένις και επιπλέον γηπέδων 5χ5
 • τη δημιουργία γραφείου εξωστρέφειας για τη φιλοξενία συνεδρίων
 • την επέκταση του αρδευτικού Διαλεκτού, την αναβάθμιση του ταμιευτήρα του φράγματος και την ενοποίηση των αγροκτημάτων Διαλεκτού και Κωσταραζίου

 

Φίλες και φίλοι,

 

Με μοναδική προτεραιότητα τον πολίτη, τους συνδημότες και τον τόπο μας συνθέσαμε μια ομάδα από 142 αξιόλογους και αφοσιωμένους δημότες που δεσμεύονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το καλό του Δήμου μας. Μια ισχυρή και δυναμική ομάδα με οδηγό τις αξίες της διαφάνειας, της ενότητας και της δικαιοσύνης. Σε αυτές τις εκλογές, ερχόμαστε ακόμη πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε… να δημιουργούμε το μέλλον, σήμερα. Σε έναν Δήμο που πρωταγωνιστεί πανελλαδικά και δείχνει τον δρόμο με το έργο, τον σχεδιασμό και την επιμονή του.

Θα ήμασταν ακόμη πιο δυνατοί, εάν εδώ ανάμεσά μας βρίσκονταν δύο στυλοβάτες του συνδυασμού. Ο Τιμολέων Ζέζος και ο Κώστας Κανδύλης. Δύο άνθρωποι οι οποίοι με την ανιδιοτέλεια, το πάθος, τη δύναμη και την αγάπη τους για τον τόπο, άφησαν ισχυρό το αποτύπωμά τους στον Δήμο αλλά κυρίως στην καρδιά μας. Και παρόλο που η ζωή δεν τους επέτρεψε να μείνουν περισσότερο κοντά μας, το πνεύμα και η κληρονομιά τους συνεχίζουν να βρίσκονται ανάμεσά μας και να μας εμπνέουν.

 

Αγαπητοί μου συνδημότες

Θέλω να καλέσω, εδώ δίπλα μου, τους ανθρώπους της ομάδας μας:

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

 

Χρυσόστομος (Χρυσός) Αναγνωστόπουλος, Κτηνοτρόφος

Παύλος Αντωνιάδης, Μαθηματικός MSc

Βαΐα (Γιούλα) Αντωνίου, Καθηγήτρια μουσικής

Παναγιώτης Βακόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Εφέταις

Χρήστος Βασιλάκης, Φαρμακοποιός

Γιάννης Βάσσου, Αστυνομικός

Αλεξάνδρα Βραγγάλα, Δικαστική υπάλληλος Πρωτοδικείου Καστοριάς

Θωμάς Βράκας – Δεληγιάννης, Επιχειρηματίας

Νίκος Γιοβάνης, Χειρουργός Οδοντίατρος

Βασίλης Γκουλέκας, Δικηγόρος

Χρήστος Εμμανουήλ, Τραγουδιστής

Ζαχαρούλα Ευθυμιάδου Βολογιάννη, Πολιτικές Επιστήμες

Κατερίνα Ζιώγα, Αστυνομικός

Μιχάλης Ζούπας, Ηλεκτρονικός – Εκπαιδευτής ενηλίκων

Μαρία Ζουρμπίδου Κύρου, Λογίστρια

Στέλιος Κανδύλης, Αρτεργάτης

Ηρακλής Καραγεωργίου, Μηχανολόγος ηλεκτρονικών υπολογιστών, Στέλεχος πληροφορικής   ελβετικής τράπεζας

Αλέξανδρος Καράτζιος, Δικηγόρος

Κατίνα (Κατερίνα) Κασιμιάδου, Νοσηλεύτρια

Κώστας Κέφας, Γουνοποιός

Αργυρώ Κοσκινάρη, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Βαρβάρα Κωνσταντινίδου, Ιδιωτική υπάλληλος

Βασίλης Κωστόπουλος, Συνταξιούχος αστυνομικός

Αναστασία (Νατάσα) Λιάπη, Συγγραφέας – φωτογράφος

Μαρία Μαντζάρη, Ορθοπαιδικός χειρουργός

Γιώργος Μαρτίνος, Υπάλληλος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, MSc Δημόσια Διοίκηση

Δημήτριος Μαυραντζάς, Τεχ. Πολιτικός Μηχανικός, Εργολάβος Δημοσίων Έργων

Πλάτων Μορφίδης, Αγρότης

Στυλιανή (Στέλλα) Μουτζίκη, Ιδιωτική υπάλληλος

Χριστίνα Μπάκα, Τραπεζική υπάλληλος

Ζωή Μπατσέλα, Οικιακά

Θωμάς (Μάκης) Μπατσέλας, Τοπογράφος Μηχανικός, Μελετητής Δημοσίων Έργων

Αφροδίτη Μπελονάκη Πρώιου, Καθηγήτρια φυσικής αγωγής

Νίκος Μπίζιος, Τεχνικός τηλεπικοινωνιών

Πηνελόπη (Πόλυ) Μπλιάγκα, Απόφοιτη ανθρωπιστικών σπουδών – Ιστορικός

Σωτήρης (Τσέγας) Μπουτσιάδης, Αγρότης

Αγνούλα (Αγνή) Νατσούλη, Εκπαιδευτικός MSc

Γιάννης Γ. Νένος, Επιχειρηματίας

Αφροδίτη Ουζούνη, Δικηγόρος

Μαρία Παγκουλίδου, Κοινωνική λειτουργός

Αναστασία Πάντου Τόλιου, Κτηνοτρόφος

Στέργιος Παντουλάρης, Ιδιωτικός υπάλληλος

Αγγελική Πισμίχου, Πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ, Κάτοχος Μεταπτυχιακού MBA, υπάλληλος ΕΦΚΑ Καστοριάς

Όλγα-Δήμητρα Πρέμπτη, Ειδική Παιδαγωγός

Χαρά Σαββίδου, Δικηγόρος

Βασίλης Σιδέρης, Ιδιωτικός υπάλληλος

Κατερίνα Σιδοπούλου, Τραπεζική υπάλληλος

Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Γυμνάστρια

Στέργιος Στεργιόπουλος, Λογιστής Φοροτεχνικός Α’ τάξης MSc

Φώτης Τατσίδης, Οικονομολόγος MSc

Άγγελος Τζακόπουλος, Στρατιωτικός

Χρήστος Τζακόπουλος, Μελισσοκόμος – Δασολόγος

Ηλίας Τοκατλίδης, Αγρότης – Μελισσοκόμος

Ζήσης Τόλκος, Μαθηματικός

Ησαΐα (Σάσα) Τοτονίδου, Αστυνομικός

Θωμάς Τρυφόπουλος, Λογιστής – Ασφαλιστής

Πηνελόπη (Πόπη) Τσιόλα, Δασοπόνος Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς

Τριαντάφυλλος Τσιόλας, Αγρότης – Ελεύθερος επαγγελματίας

Ιωάννα Τσολακίδου Σπυροπούλου, Γεωργός

Στέργιος Φιλιάδης, Γουνοποιός

Κώστας Χαρισίου, Ιδιωτικός υπάλληλος

Νίκος Χατζηκυριακίδης, Οικονομολόγος

 

Πέραν όμως των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που βρίσκονται εδώ δίπλα μου, θέλω να επισημάνω και τη σημαντική προσφορά των υποψήφιων τοπικών συμβούλων, των ανθρώπων που υπηρετούν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν τα χωριά μας. Είναι οι φωνές που εκπροσωπούν τις κοινότητές μας, είναι τα σημεία αναφοράς στα χωριά μας, είναι αυτοί που δίνουν ζωή και χρώμα στον Δήμο μας. Δυστυχώς λόγω περιορισμένου χώρου δεν μπορούμε να τους έχουμε όλους εδώ πάνω στο βήμα, η παρουσία τους, η δέσμευσή τους και η συμβολή τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας και του έργου που θα επιτύχουμε.

Φίλες και φίλοι,

αγαπητοί συνδημότες

 

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, η οποία σαν μια γροθιά είναι έτοιμη να συνεχίσει να δημιουργεί το μέλλον, σήμερα. Πάνω από όλα όμως έχουμε εσάς. Εσάς που μας στηρίξατε είτε από την αρχή, είτε στην πορεία, διαπιστώνοντας ότι μοναδική μας μέριμνα είναι η πρόοδος του τόπου. Έχουμε εσάς που ξέρετε να διακρίνετε την ευκαιριακή και όψιμη αγωνία για τα κοινά του τόπου, από τη γνήσια ανησυχία για κάτι καλύτερο και ανώτερο. Έχουμε εσάς που ξέρετε να διακρίνετε τους πολιτικούς στόχους από την υστεροβουλία και το συμφέρον. Είμαστε μία μικρή κοινωνία. Όλοι σχεδόν γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει κάποιος να εθελοτυφλεί και σκοπίμως να ακυρώνει την κριτική του ικανότητα, ώστε να παρασυρθεί από τον λαϊκισμό, από τη ρηχότητα των υποτιθέμενων επιχειρημάτων.

Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε να διαμορφώσουμε έναν Δήμο που αντικατοπτρίζει τις αξίες, τις αρχές, τις ελπίδες και τα όνειρα όλων μας. Έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε προς το καλύτερο. Με την ίδια αγάπη για τον Δήμο μας, τον ίδιο σεβασμό στον πολίτη, την ίδια αφοσίωση στη δημιουργία. Οι προτεραιότητές μας ήταν και παραμένουν σταθερές: ανάπτυξη, αλληλεγγύη, διαφάνεια, σεβασμός.

Ας αγωνιστούμε για έναν Δήμο που θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη χώρα.

Ας εργαστούμε μαζί για την υλοποίηση των ονείρων και των στόχων μας.

Ας δείξουμε ότι ο Δήμος μας είναι ένας τόπος όπου οι αξίες και οι αρχές μας δεν είναι απλά λέξεις, αλλά ζωντανεύουν στις καθημερινές μας πράξεις. Είναι ένας τόπος όπου η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά όχι απλά υπάρχει αλλά  πρωταγωνιστεί.

Ας συνεχίσουμε να γράφουμε, μαζί, τις νέες σελίδες της ιστορίας του Δήμου μας, να κτίζουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας, να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας με σοφία, ισορροπία και διορατικότητα.

Ας είμαστε εμείς οι αρχιτέκτονες ενός κόσμου, όπου οι άνθρωποι ζουν με αξιοπρέπεια.

Πάμε λοιπόν για τον Δήμο που δεν θα μας χαριστεί αλλά θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί.

Πάμε να χρωματίσουμε ό,τι γκρίζο απέμεινε, με τη δύναμη της ενότητας της ελπίδας.

Πάμε να οικοδομήσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε.

Πάμε μαζί να αφήσουμε το σημάδι μας στον χρόνο.

Σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, την αγάπη και την πίστη που μας δείχνετε.

Εμπρός στον αγώνα, στον αγώνα μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής. Να στείλουμε το μήνυμα της νίκης. Από χωριό σε χωριό. Από γειτονιά σε γειτονιά. Από σπίτι σε σπίτι.

Εμπρός λοιπόν στη νίκη. Στη μεγάλη νίκη της Κυριακής της 8ης Οκτωβρίου.

Γεια σας, γεια σας και με τη νίκη.


Spread the love