//Σιάτιστα: Την ενίσχυση με 3 εκ € των εκτροφέων γουνοφόρων ανακοίνωσε ο Βορίδης

Σιάτιστα: Την ενίσχυση με 3 εκ € των εκτροφέων γουνοφόρων ανακοίνωσε ο Βορίδης

Spread the love

Την ενίσχυση των εκτροφέων Γουνοφόρων ζώων ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης από την Σιάτιστα κατά την συνάντηση του με τους ιδιοκτήτες μονάδων γουνοφόρων ζώων.

«Η απόφαση μου είναι ότι ο συγκεκριμένος κλάδος θα λάβει κρατική ενίσχυση σύμφωνα με το αίτημα τους 3,5 € /δέρμα, δηλαδή 3.047.910 €» ανέφερε ο υπουργός  και εξήγησε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά τους μήνες Μάρτιο έως Μάιο του 2020». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση έρχεται κατά κάποιο τρόπο  να αντιμετωπίσει τις δυσάρεστες επιπτώσεις που είχε στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις η καθολική  αναστολή όλων των δημοπρασιών δερμάτων στην παγκόσμια αγορά.

Ο κ Βορίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση θα εγκριθεί άμεσα από την αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην συνέχεια μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ θα δοθούν οι αναγκαίες ενισχύσεις  στους παραγωγούς.

Στο αίτημα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων γουνοφόρων αλλά και της τοπικής βιομηχανίας ΜΑΒΙΖ που παράγει τροφές για τα γουνοφόρα  ζώα ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι πρόκειται για θέμα που ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου οικονομικών και ότι οι όλες οι χρηματοδοτήσεις αυτού του τύπου γίνονται με τραπεζικά κριτήρια. Τόνισε ότι θα υποστηρίξουμε στο υψηλότεροι δυνατό επίπεδο την άποψη ότι οι Τράπεζες χρηματοδοτούν εμπόρευμα άρα θα μπορούσαν να το ενεχυριάσουν ως εξασφάλιση  για την ροή χρηματοδότησης προς την εκάστοτε επιχείρηση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο vetonews.gr


Spread the love