//Σήκωσαν «μπαϊράκι» τα τουρκικά social media για τη NAVTEX με προκλητικές αναρτήσεις

Σήκωσαν «μπαϊράκι» τα τουρκικά social media για τη NAVTEX με προκλητικές αναρτήσεις

Spread the love

Την ώρα που τουρκικός Τύπος κρατά χαμηλά τους τόνους οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύσωης της γειτονικής χώρας αναρτούν φωτογραφίες με το Ορούτς Ρέις κι επιχειρούν έναν «ψυχολογικό» πόλεμο κατά της χώρας μας

Μπορεί τα τουρκικά ΜΜΕ, τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά και ελεγχόμενα από τον Ερντογάν, να τηρούν σχετική σιγή ιχθύος για τις κινήσεις της Άγκυρας στη θαλάσσια περιοχή που δέσμευσε με NAVTEX ανάμεσα σε Κρήτη και Καστελόριζο -μεταδίδοντας μόνο τις ελληνικές αντιδράσεις- ωστόσο οι χρήστες των social media της γειτονικής χώρας … «προελαύνουν» κυριολεκτικά.

Με πηχυαίες αναρτήσεις συνοδευόμενες από φωτογραφίες που εικονίζουν τον ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις να πλέει στη Μεσόγειο έχοντας δίπλα του πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, γελοιογραφίες και σκίτσα που εμφανίζουν «μικρή» και «δειλή» τη χώρα μας, αλλά και χάρτες της «Μεγάλης Τουρκίας», Τούρκοι χρήστες των social media, επιχειρούν έναν «ψυχολογικό» πόλεμο κατά της χώρας μας.

Συγκεκριμένα:

«Πύρινες» αναρτήσεις με φωτογραφίες πλοίων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού γύρω από Ορούτς Ρέις ή των τουρκικών Ε.Δ. με αναφορά στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Αγία Σοφία

tw1

Σκίτσα που εικονίζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ να «πετάει» του Έλληνες στη θάλασσα και γελοιογραφίες με Τούρκο υπερμεγέθη στρατιώτη να «περιπαίζει» έναν Έλληνα Εύζωνα, κρατώντας στο χέρι ΄ένα «κοκοράκι» γλειφιτζούρι.

tw2

protothema.gr

 

Εικόνες gif που εικονίζουν έναν μεγαλόσωμο παλαιστή (Τουρκία) να κυνηγάει και να πιάνει ένα μικρό παιδάκι (Ελλάδα) ή έναν τύπο (Τουρκία) να σφαλιαρίζει έναν άλλον (Ελλάδα).

tw3

Τον εθνικιστικό και πολεμοχαρή οίστρο των γειτόνων, συνοδεύουν σαφώς και χάρτες του «Τουρκικού Εθνικού Όρκου» (1923) που περιλαμβάνουν φυσικά τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους και τη μισή Βόρεια Ελλάδα έως και τη Θεσσαλονίκη.

tw4

 


Spread the love