//Σωματείο εργατοτεχνιτών γούνας: Και οι γουνεργάτες στη διαμαρτυρία των αγροτών σήμερα στην Αντιπεριφέρεια

Σωματείο εργατοτεχνιτών γούνας: Και οι γουνεργάτες στη διαμαρτυρία των αγροτών σήμερα στην Αντιπεριφέρεια

Spread the love

Το Σωματείο χαιρετίζει τον αγώνα επιβίωσης, τις κινητοποιήσεις των αγροτών και θα παραβρίσκεται στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 ώρα το μεσημέρι της 10/2/2022 μπροστά από την πρώην Νομαρχεία.

 

Κατανοούμε την οργή και την αγανάκτηση που ξεχειλίζει, καθώς οι αγρότες αισθάνονται έντονο εμπαιγμό τόσο από τον ΕΛΓΑ όσο και από την κυβέρνηση, καθώς δεν τους έχουν πιστωθεί, παρά τις υποσχέσεις, οι αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους, λόγω των εξαιρετικά άθλιων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά της φετινή καλλιεργητική περίοδο.
Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποζημιώσει στο 100% τους παραγωγούς, κατάργηση του ιδικού φόρου πετρελαίου και να αφήσει στην άκρη τις όποιες δικαιολογίες για την απαράδεκτη καθυστέρηση.
Από αυτήν την αποζημίωση εξαρτάται η επιβίωσή τους, καθώς το υψηλό κόστος παραγωγής, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και η μη ύπαρξη κατώτατης εγγυημένης τιμής που να εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση, έχει διαλύσει τους περισσότερους απ’ αυτούς.
Κοινά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η αιτία για την εκμετάλλευση, την ανεργία και το ξεκλήρισμα είναι η ίδια, ότι κριτήριο της παραγωγής είναι το κέρδος για να γεμίζουν τα σεντούκια τους εμποροβιομήχανοι και τραπεζίτες.

Ο αγρότης δεν μπορεί να καλλιεργήσει με αυτές τις τιμές στο πετρέλαιο στο ρεύμα στις αυξήσεις των τιμών στα Ίδη πρώτης ανάγκης και όλοι ξεπαγιάζουμε στα σπίτια μας λόγω της φορολογίας, των τσακισμένων μισθών για τα κέρδη των πετρελαιάδων και των εταιριών που επενδύουν στη πράσινη ενέργεια την ίδια ώρα που αυτοί φοροαπαλλάσσονται.

 

ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ – ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

 

Πρόεδρος Ζέγα Γεωργά

Αντιπρόεδρος Τσουμάνας Σιμεών

10/2/2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Spread the love