//Σταδιακή άρση του lockdown στη Γαλλία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μακρόν

Σταδιακή άρση του lockdown στη Γαλλία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μακρόν

Spread the love

Διάγγελμα στον γαλλικό λαό αναμένεται να δώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απόψε το βράδυ, στο οποίο θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα για την πανδημία.

Σταδιακή χαλάρωση του lockdown αναμένεται να ανακοινώσει ο Εμανουέλ Μακρόν, που μετά τα ενθαρρυντικά νέα από τον τομέα των εμβολίων, αναμένεται να περιγράψει και το πλαίσιο των εμβολιασμών στη χώρα για τον κορoνοϊό. Το διάγγελμα έρχεται ενώ φαίνεται πως τα κρούσματα στη Γαλλία μειώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού δικτύου BFMTV, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να δώσει το χρονοδιάγραμμα της άρση του lockdown με το άνοιγμα καταστημάτων στις 27 ή στις 28 Νοεμβρίου. Επιπλέον, ενδέχεται να ανακοινωθεί κατά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Γάλλου προέδρου η σταδιακή επαναλειτουργία των ναών και των χώρων λατρείας από το ερχόμενο Σάββατο.

Στο διάγγελμά του, ο Εμανουέλ Μακρόν θα τονίσει πιθανότατα πως παραμένει η βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Στην κυβέρνηση σημειώνουν πως οι όποιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να ληφθούν από τους πολίτες ως πλήρης άρση του lockdown. Όσο για τα τρία στάδια της άρσης που διέρρευσαν από το Σαββατοκύριακο, αναφορικά με το lockdown, πηγές τονίζουν πως δεν είναι βέβαιο πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Χριστούγεννα με βεβαίωση μετακίνησης για τους Γάλλους

Φαίνεται πως ο Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να επιτρέψει τη μετακίνηση των Γάλλων πολιτών κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων σε όλη την επικράτεια, πάντοτε όμως με την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Τη Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος επικοινώνησε με τον Τζουζέπε Κόντε και την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού την έξοδο των χωρών της Ευρώπης από τους περιορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές από την κυβέρνηση σημειώνουν πως στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις γιορτές, τον τελευταίο λόγο όμως θα έχει για τις όποιες αποφάσεις η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα.

Όσο για τα μπαρ και τα εστιατόρια, φαίνεται πως θα είναι τα τελευταία καταστήματα που παίρνουν το πράσινο φως για να λειτουργήσουν ξανά. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται στο διάγγελμά του να ανακοινώσει πως οι χώροι αναψυχής θα ανοίξουν από τον Γενάρη.


Spread the love