//Στις 27 Νοεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις

Στις 27 Νοεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις

Spread the love

Η κ. Στρατινάκη, για το έκτακτο βοήθημα για τα ευάλωτα νοικοκυριά και ποιους αφορά, τόνισε ότι αφορά ουσιαστικά πολίτες που είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. «Το προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και είναι ένα μέτρο που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας μαζί με το υπουργείο Οικονομικών σε συνδυασμό με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση. Θα δοθεί λογικά εντός Δεκεμβρίου με διπλή δόση καταβολής» είπε σχετικά.

Στο ερώτημα αν στο έκτακτο βοήθημα θα συμπεριλαμβάνονται και συνταξιούχοι, η κ. Στρατινάκη απάντησε ότι οι συνταξιούχοι είναι μια τελείως διαφορετική κατηγορία και η στήριξη θα αφορά κυρίως μακροχρόνια ανέργους που αναζητούν εργασία και βρίσκονται κάτω ή κοντά στα όρια της φτώχειας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για την τακτική επιδότηση ανεργίας που περιλαμβάνει τον πρώτο χρόνο ανεργίας και στη συνέχεια υπάρχει η πρόβλεψη για ένα χρόνο επιπλέον όπου ξεκινά η μακροχρόνια ανεργία και ολοκληρώνεται στα δύο έτη το επιδοτούμενο. Από εκεί και μετά, οι αναζητούντες εργασία- με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια – εντάσσονται στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο «τρέχει» από το 2014. Αυτά τα νοικοκυριά, συνέχισε η κ. Στρατινάκη, που είναι περίπου 275.000, και τα οποία χρειάζονται τη στήριξη μας θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα.

Εξάλλου σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ. Ειδικότερα, όπως είπε η κ. Στρατινάκη, σήμερα Κυριακή στις 15.00 κλείνει ο Οκτώβριος και στις 18.00 ανοίγουν οι υποβολές για τις αναστολές Νοεμβρίου τόσο για τους κλειστούς, όσο και για τους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας.

Οι υποβολές για τις κλειστές επιχειρήσεις ολοκληρώνονται στις 24 Νοεμβρίου και οι πληρωμές «κλειδώνουν» για την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, οπότε θα γίνουν οι πρώτες, ίσως και όλες οι πληρωμές.

Τέλος έδωσε πληροφορίες για το ποιοι άνεργοι δικαιούνται το επίδομα των 400 ευρώ και τόνισε ότι αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση για να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη καταβολή.


Spread the love