//Στις Δικαστικές αρχές προσέφυγε ο δήμαρχος Γρεβενών μετά από κρούσμα σε δομή φιλοξενίας – Τι συνέβη

Στις Δικαστικές αρχές προσέφυγε ο δήμαρχος Γρεβενών μετά από κρούσμα σε δομή φιλοξενίας – Τι συνέβη

Spread the love

Στην Εισαγγελία των Γρεβενών βρέθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης προκειμένου να υποβάλλει καταγγελία για την εγκληματική, όπως χαρακτήρισε, μετακίνηση οικογένειας προσφύγων από δομή των Ορεινών Γρεβενών σε δομή φιλοξενίας άλλης περιοχής εκτός Δυτικής Μακεδονίας, που τελεί σε καθεστώς καραντίνας λόγω κορονοϊού.

Μετά την επιστροφή της οικογένειας πίσω στα Γρεβενά, η γυναίκα βρέθηκε θετική στη νόσο, αλλά ασυμπτωματική, ύστερα από διαγνωστικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, ενώ αρνητικά ήταν τα δείγματα των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ.Δασταμάνης στην κ.Εισαγγελέα είναι πρώτον ποιος αποφάσισε την μετακίνηση της οικογένειας σε δομή που είναι σε καθεστώς καραντίνας και για ποιον λόγο, δεύτερον εάν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά την μετακίνηση των προσφύγων η οποία έγινε μάλιστα με μέσο μαζικής μεταφοράς, τρίτον εάν το ξενοδοχείο των Γρεβενών τηρεί τα απαιτούμενα μέτρα κατά της διασποράς καθώς φιλοξενεί πλέον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 και τέταρτον εάν ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε τους απαραίτητους ελέγχους στους διαμένοντες της δομής των Γρεβενών αλλά και στο προσωπικό που μετέφερε την οικογένεια.

Από την πλευρά της, η κ.Εισαγγελέας τόνισε στον κ.Δασταμάνη ότι η καταγγελία του είναι σοβαρή και θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γρεβενών απαίτησε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για το περιστατικό που εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, μεσούσης της πανδημίας.

 


Spread the love