//Στο Δημαρχείο Εορδαίας ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α Αν. Λυκουρέτζος – Σύσκεψη με φορείς του αγροτικού κόσμου -ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στο Δημαρχείο Εορδαίας ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α Αν. Λυκουρέτζος – Σύσκεψη με φορείς του αγροτικού κόσμου -ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο υποδέχθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Τον κ. Λυκουρέντζο συνόδευε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ενώ κατόπιν ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς έθεσε προς τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού και που ταλανίζουν πολύ καιρό τον αγροτικό κόσμο της περιοχής του λεκανοπεδίου της Εορδαίας. Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν ζητήματα όπως:

H άμεση αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

  • Κατάργηση των αυξήσεων των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς.
  • Καταβολή αποζημιώσεων για ακαρπία σε δενδροκαλλιεργητές.
  • Χρηματοδότηση στο σύνολό τους των έργων υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.

Από πλευράς του ο κ. Λυκουρέντζος διατύπωσε την πρόθεση για καταβολή του 35% των αποζημιώσεων που εκκρεμούν και σημείωσε την ανάγκη συχνής επικοινωνίας μεταξύ ΕΛ.Γ.Α. και φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αμεσότερα τα προβλήματα που προκύπτουν.

 


Spread the love