//Συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου ”Ορεστίς” Άργους Ορεστικού Κώστα Αδάμ

Συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου ”Ορεστίς” Άργους Ορεστικού Κώστα Αδάμ

Spread the love

Ημέρα βαθιάς θλίψης σήμερα για τον τόπο μας. Εκοιμήθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυρός Σεραφείμ. Ένας ταπεινός Ιεράρχης, ένας στοργικός ποιμένας, ένας άξιος κληρικός που έχαιρε της αγάπης και της εκτίμησης του ποιμνίου του, αλλά και όλης της Ιεραρχίας της Ελλάδος, για το εκκλησιαστικό του ήθος, την θεολογική του κατάρτιση, το φιλανθρωπικό και ποιμαντικό του έργο, την απλότητα του, την αγάπη και τη συγχώρεση του προς όλους αδιακρίτως.

Ιδιαίτερη εκτίμηση έτρεφε προς όλους τους εκπαιδευτικούς, το έργο των οποίων ανεγνώριζε έμπρακτα, με την απονομή τιμητικών διακρίσεων κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Όλοι όσοι είχαμε την μεγάλη ευλογία να τον γνωρίζουμε, νοιώσαμε την ευεργετική πατρική παρουσία του, το ειλικρινές του ενδιαφέρον, την αμεσότητα του, την σοφία του, την μετριοπάθεια του, τον ενισχυτικό και παρηγορητικό του λόγο και πάνω απ΄όλα την άδολη πατρική του αγάπη και ευλογία.

Είχε αληθινή πίστη, σοφία, αγάπη και ευλάβεια για την εκκλησία μας , άνθρωπισμό και ήθος, ώστε σήμερα να δεχόμεθα ότι μεθίσταται από την στρατευομένη προς την θριαμβεύουσα εκκλησία. Με την πίστιν αυτήν με την οποία η θρησκεία μας, μας γαλουχεί και μας στηρίζει, ευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιωνία και ο Ύψιστος να κατατάξει αυτόν μετά των Δικαίων Δείτε λιγότερα


Spread the love