//Συνάντηση με συλλόγους ΑΜΕΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση με συλλόγους ΑΜΕΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Spread the love

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 13η Ιουλίου 2020 συνάντηση, με πρωτοβουλία του  Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας κ. Ηλία Τοπαλίδη, με τους εκπροσώπους των συλλόγων ΑΜΕΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας, στη ΖΕΠ, συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Λυσσαρίδης Νικόλαος, Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Κυριακίδου Καλλιόπη και Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πουταχίδου Όλγα. Παρευρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης, της Εταιρίας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Καστοριάς, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας, του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Π.Ε. Κοζάνης, του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Εορδαίας, του Συλλόγου Νεφροπαθών Δυτικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Δυτικής Μακεδονίας με την επωνυμία “Ηλιαχτίδα“.

Η δημιουργία μιας περιφέρειας πιο φιλικής για τα ΑΜΕΑ και η υλοποίηση έργων για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας αυτών, αποτέλεσε βασικό άξονα της συζήτηση

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς επαφών και δράσεων ώστε, μέσω της στενής συνεργασίας και  της τακτικής επικοινωνίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τους Συλλόγους ΑΜΕΑ της περιοχής, να επιλυθούν χρόνια ζητήματα και να αντιμετωπιστούν πάγιες ανάγκες των συμπολιτών μας.

 


Spread the love