//Συνάντηση στην Καστοριά συνδικαλιστών της Π.Ο.Ε.Σ. με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση στην Καστοριά συνδικαλιστών της Π.Ο.Ε.Σ. με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Spread the love

Η Ομοσπονδία μας είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, στο Στρατόπεδο “Ιωάννη Μεταξά”, συνάντηση ανάμεσα στον ΥΕΘΑ, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, τον Διευθυντή του ΣΓ κ. Α. Βαλαρη και αντιπροσωπεία του ΔΣ της Π.Ο.Ε.Σ. αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο, Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Χρήστο Μαρινέλη και το μέλος του ΔΣ Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Γεώργιο Σταυροθεόδωρο. Στη συνάντηση συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Καστοριάς, κ. Ζ. Τζηκαλάγιας ο οποίος συνέδραμε σημαντικά στην προώθηση των αιτημάτων μας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και περιστράφηκε γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην καθημερινότητά τους. Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας παρέδωσε επί τούτου στον κ.Υπουργό υπόμνημα με πλήθος προτάσεων της Ομοσπονδίας μας για σειρά από θέματα που απασχολούν τις/ους στρατιωτικούς (ενδεικτικά: ηλικιακά όρια ΕΠΟΠ, μισθολόγιο Ανθυπολοχαγών ΕΜΘ, βαθμολογική αποκατάσταση καταταγέντων ΑΣΣΥ 1991 κι εντεύθεν, θιγόμενοι άρθρου 32, οικονομικές αποζημιώσεις και αγοραστική δύναμη, νυκτερινή αποζημίωση, επίδομα παραμεθορίου κλπ).

Η ανταπόκριση που λάβαμε ήταν πολύ θετική και ο κ.Υπουργός μας γνωστοποίησε ότι σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν νομοθετικές παρεμβάσεις που θα αφορούν πολλά από τα προβλήματα, ενώ θα ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις μας.

Τέλος, η Ομοσπονδία μας πρότεινε στον κ.Υπουργό την καθιέρωση τακτικής, διά ζώσης ή τηλεφωνικής, επικοινωνίας προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα στα θέματα που αφορούν το προσωπικό των ΕΔ, κάτι που θα είναι προς όφελος όλων των πλευρών, αίτημα που αντιμετωπίστηκε θετικά.


Spread the love