//Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη – ΦΩΤΟ

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη – ΦΩΤΟ

Spread the love

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα  με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, με την οποία συζήτησαν ενδελεχώς μία σειρά ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων αρμοδιότητας του συγκεκριμένου Υπουργείου, τα οποία αφορούν παιδιά, νέους, γυναίκες και οικογένειες που διαμένουν στην Καστοριά.

Η ατζέντα περιελάμβανε τα εξής θέματα:

  1. Την αύξηση των σχολικών γευμάτων, όπως έχει προβλεφθεί για τους Δήμους Καστοριάς, Νεστορίου και Άργους Ορεστικού της Π.Ε. Καστοριάς.
  2. Την ένταξη στο πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” δικαιούχων, όπου πλέον υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν προκαταβολή μέρους της επιδότησης.
  3. Την επέκταση παροχής του επιδόματος στις αγρότισσες που έχουν 1 ή 2 παιδιά, πέραν των τριτέκνων και των πολυτέκνων που ήδη το λαμβάνουν ως δικαιούχοι.
  4. Τη θέσπιση υποτροφιών 1000 ευρώ σε 1000 παιδια, που προέρχονται από αγροτικές οικογένειες κι έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  5. Το συνολικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:

Ως βουλευτής Καστοριάς θα συνεχίσω να αναδεικνύω τα καίρια ζητήματα της περιοχής μου, που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου, και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης των πλέον αποτελεσματικών λύσεων”.


Spread the love