//Συνυπογραφή της Ολ. Τελιγιορίδου σε ερώτηση με θέμα: «Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από την Κυβέρνηση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση εργατικών ατυχημάτων»

Συνυπογραφή της Ολ. Τελιγιορίδου σε ερώτηση με θέμα: «Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από την Κυβέρνηση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση εργατικών ατυχημάτων»

Spread the love

Ερώτηση κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Σαρακιώτη Ιωάννη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτή Φθιώτιδας, και συνυπογραφή της Ολυμπίας Τελιγιορίδου,  35 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας  και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από την Κυβέρνηση έχει επιφέρει την ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

    

Αθήνα, 30/09/2020

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς

Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: «Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ από την Κυβέρνηση έχει επιφέρει την ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων»

Μόλις επτά μήνες έχουν παρέλθει από την ψήφιση στη Βουλή της κυβερνητικής τροπολογίας, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο. Κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο, η Κυβέρνηση κλήθηκε να αποσύρει την εν λόγω επαίσχυντη τροπολογία, ενώ είχε τονισθεί ότι «κάποιοι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ ρισκάρουν και τη ζωή τους καθημερινά», με την επιπρόσθετη επισήμανση ότι η εγκατάλειψη και η απαξίωση της εταιρείας θα επιφέρει ραγδαία αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Όπερ και εγένετο. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν προκληθεί τέσσερα (4) εργατικά ατυχήματα εντός των χώρων του εργοστασίου, με τους εργαζόμενους να διασώζονται την ύστατη στιγμή. Η προαναφερθείσα τροπολογία έχει επιφέρει την πλήρη κατάρρευση καθώς, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι επισκευές έχουν ανασταλεί, ουδεμία εργασία συντήρησης πραγματοποιείται, ενώ απουσιάζουν και αναγκαία ανταλλακτικά. Ενώπιον αυτής της κατάστασης, τα αρμόδια Υπουργεία έχουν επιλέξει να τηρούν στάση επ’ αόριστον αναμονής, δίχως την παραμικρή μέριμνα για τις ζωές των εργαζομένων, οι οποίες τίθενται καθημερινά σε κίνδυνο.

Καθόσον οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την κατάρρευση της εν λόγω εμβληματικής εταιρείας παραγωγής σιδηρονικελίου είναι αδιαμφισβήτητες και επειδή η ασφάλεια των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί πρώτιστη μέριμνα της πολιτικής της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στη ΛΑΡΚΟ και να αποσοβηθούν ενδεχόμενα νέα εργατικά ατυχήματα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Σαρακιώτης Ιωάννης

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γκαρά Αναστασία

Γκιόλας Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Καλαματιανός Διονύσιος

Κασιμάτη Νίνα

Κατρούγκαλος Γεώργιος

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Ιωάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Θάνος

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Πούλου Παναγιού

Ραγκούσης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Σκούφα Μπέττυ

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τζούφη Μερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Ψυχογιός Γεώργιος


Spread the love