//ΣΥΡΙΖΑ για Εύβοια : Εκτεθειμένη η κυβέρνηση – Είπε συνειδητά ψέματα

ΣΥΡΙΖΑ για Εύβοια : Εκτεθειμένη η κυβέρνηση – Είπε συνειδητά ψέματα

Spread the love

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για την τραγωδία στην Εύβοια, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τομεάρχη προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση. Ο ίδιος επικαλείται τις δηλώσεις μετεωρολόγων σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είχε λάβει σωστή μετεωρολογική πρόβλεψη αλλά αντί να πράξει όσα όφειλε «κατέφυγε σε χυδαία κι ανεπίτρεπτα ψέματα».

Ειδικότερα ο κ. Ραγκούσης αναφέρει : «Εντελώς εκτεθειμένη είναι πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του κ. Κ. Λαγουβάρδου, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, καθώς και του κ. Θ. Κολυδά, διευθυντή Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου στην ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις και των δύο διευθυντών, επιβεβαιώθηκε πως η κυβέρνηση είχε λάβει επίσημα κι έγκαιρα όλη την απαιτούμενη μετεωρολογική πληροφόρηση και πρόβλεψη για τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου στην Εύβοια, που οδήγησε στον άδικο θάνατο των συμπολιτών μας.

Επομένως, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είπε συνειδητά ψέματα με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγωδία που εξελίχθηκε.

Και σωστή μετεωρολογική πρόβλεψη είχαν λάβει και το 112 έπρεπε να είχαν ενεργοποιήσει.

Και δεν έπραξαν όσα όφειλαν και για να δικαιολογηθούν κατέφυγαν σε χυδαία κι ανεπίτρεπτα ψέματα», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.


Spread the love