//ΣΥΡΙΖΑ: Mήνυμα εξωστρέφειας, νέο όνομα και Συνέδριο το φθινόπωρο

ΣΥΡΙΖΑ: Mήνυμα εξωστρέφειας, νέο όνομα και Συνέδριο το φθινόπωρο

Spread the love

Σαφές μήνυμα εξωστρέφειας και επανεκκίνησης των διαδικασιών για διεύρυνση αλλά και ανανέωση σε επίπεδο προσώπων και διαδικασιών έδωσε, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, η εισήγηση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

1. Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία, ως απόφαση – πρόταση που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο. Στο βαθμό όμως που η πρόταση θα έχει την έγκριση ευρύτατης πλειοψηφίας της ΚΕΑ, θα χρησιμοποιείται ήδη από την προσυνεδριακή περίοδο σε επίσημα λογότυπα και στις κάρτες μελών του κόμματος.

2. Το 3ο Συνέδριο να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Στα τέλη του καλοκαιριού, και ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας, θα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

3. Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να αποφασίσει τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αναθέτοντας στο Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει τη σύνθεσή της, με απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος καλοκαιριού, μόλις καθοριστεί ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου.

4. Επανεκκίνηση της εγγραφής νέων μελών τόσο στον iSYRIZA, όσο και στις Οργανώσεις Μελών. Έκδοση κάρτας μέλους για όλα τα μέλη. Επισκέψεις στελεχών σε όλη τη χώρα και διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων και συνελεύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη να προχωρήσει γοργά η διαδικασία της διεύρυνσης με τη σύγκληση της ΚΕΑ αλλά και της αξιολόγησης της δουλειάς του κόμματος σε όλους τους τομείς όπως στην κοινοβουλευτική ομάδα, την ευρωομάδα και στα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ζήτησε επίσης σε κάθε νομαρχιακή επιτροπή αλλά και στις Οργανώσεις Μελών να μπουν στόχοι για την εγγραφή νέων μελών.

Παράλληλα, εισηγήθηκε το επόμενο διάστημα να παρουσιαστεί σχέδιο για το μητρώο στελεχών, ώστε να εμπλουτισθεί και ανανεωθεί το στελεχικό δυναμικό του κόμματος.

Τέλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη να αναδειχθούν το επόμενο διάστημα νέα στελέχη με κριτήριο την αξία τους και την διείσδυσή τους στη κοινωνία και όχι την προέλευσή τους ή τις απόψεις τους στην εσωκομματική γεωγραφία.

dikaiologitika.gr


Spread the love